20. oktobar  2018. 23.41  | Izvor: Tanjug, FoNet

Novosadska stranačka hronika: Potpisi za odbranu SPENS-a i (ne)plaćena taksa

NOVI SAD -

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da su aktivisti Narodne stranke Vuka Jeremića ponovo pokušali da uznemiravaju i obmanjuju Novosađane prikupljanjem potpisa protiv rušenja Spensa, za koje ne postoji inicijativa bilo koje odborničke grupe, a još manje odluka Skupštine grada kao osnivača.

"U svojoj bahatosti članovi Narodne stranke odbili su čak da plate taksu za zauzeće javne površine koja je simbolična, zbog čega je intervenisala Komunalna policija. Novac od takse namenjen je budžetu Grada, iz kojeg se finansira njegovo funkcionisanje", navodi se u saopštenju.

spens jpg

Činjenica da ni običnu taksu ne žele da plate, dovoljno govori o iskrenosti njihovih namera za bolje sutra našeg grada i njegovih stanovnika.

"Gradski odbor SNS poziva sledbenike Vuka Jeremića, da podsete svog predsednika na novac dobijen od ambasade Katara u Nemačkoj, ako ga do sada nije potrošio ili podelio sa svojim koalicionim partnerima Đilasom, Obradovićem i sličnima. Ukoliko je Jeremiću i narodnjacima toliko stalo do Novog Sada, deo novca će sigurno iskoristiti za finansiranje nekog projekta koji će doprineti boljitku grada, a odbornici SNS takav potez će podržati u Gradskom parlamentu", ističe se u saopštenju.

Gradski odbor SNS, takođe, podseća građane i na to da je nedavno izabrani potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Predrag Svilar, kome je ova stranka četvrta, a sigurno ne i poslednja u političkoj karijeri (SPO, Pravda, DŠ, Narodna stranka), do pre izvesnog vremena bio direktno zadužen za funkcionisanje Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina".

"Za četiri godine koliko je, kao kadar Demokratske stranke Srbije proveo u Gradskom veću kao član zadužen za sport i omladinu, nije učinio apsolutno ništa kako bi se ovo preduzeće spaslo propasti. Naprotiv. Njegov slučaj predstavlja vrhunac političkog licemerja u Novom Sadu koga će biti sve više kako se izbori budu bližili. Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva Novakovića, Svilara i ostale sledbenike Vuka Jeremića da ne ponižavaju Novosađane misleći da imaju kratko pamćenje, kao i da ne brane Spens, jer su ga oni upravo najviše razarali", piše u saopštenju.

NS: Gradonačelnik zloupotrebljava Komunalnu inspekciju

Gradski odbor Narodne stranke (NS) Novi Sad najoštrije osuđuje zloupotrebu Komunalne inspekcije od strane gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za pritisak na Narodnu stranku i zastrašivanje građana da se izjasne o odlukama koje u njihovo ime donosi aktuelna gradska vlast, saopštila je večeras ova stranka.

Od kada je započeta akcija "Odbranićemo SPENS. Odbranićemo Novi Sad", Narodna stranka trpi sve učestalije napade zbog, sada već očigledne, nepodeljene podrške građana toj inicijativi.

"Zloupotreba gradske inspekcije eskalirala je neovlašćenim i nasilnim pokušajem uklanjanja štandova Narodne stranke iako je zauzeće javne površine za sprovođenje ove aktivnosti uredno prijavljeno i plaćeno.

Strah i panika režima više su nego očigledni. Sada se boje i podele letaka na štandovima", piše u saopštenju NS.

Gradski odbor Narodne stranke se zahvaljuje pripadnicima Policijske uprave Novi Sad, Komunalnoj policiji, kao i velikom broju sugrađana "koji nisu podržali nelegalni i bahati pokušaj uklanjanja štandova od strane komunalnih inspektora".

Broj komentara: 1

Stojadin  21. 10. 2018. | 14:57
Nek postena sns i sve ostale pokazu i dokazu da su platile i izmirile dugove jgsp "novi sad" za najam autobusa za prevoz svojih simpatizera.