Припадници Росу упали у северни део Косовске Митровице, ухапшено четворо 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Припадници Росу упали у северни део Косовске Митровице, ухапшено четворо
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
23.11.2018 | 0 коментар(а)



Припадници Росу упали су рано јутрос у северни део Косовске Митровице и ухапсили четири особе,

јавио је репортер Танјуга са лица места.

Градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић је рекао да су ухапшени полицајац Драгиша Марковић и Саша Ћуричић и да су припадници Росу упали у њихове станове, брутално тукли пушкама и ногама и да су одведени у непознатом правцу.

Према речима потпредседник Српске листе Игора Симића, ухапшен је и Марко Рошица и Недељко Спасојевић

Симић је рекао новинарима да је наводно изговор РОСУ истрага убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

"То је апсолутна лаж. Ухапшени су обични грађани и породични људи који су јутрос били са својим породицама и наочиглед своје деце трпели су тортуру, ударање кундацима и шутирање ногама, а што је најгоре одведени су у непознатом правцу", рекао је Симић.

Он је рекао да је ситуација у северном делу Косовске Митровице напета од јутрос и позвао грађане на суздржаност и да наставе са регуларним активностима, да иду на посао, а деца да иду у школу.

"Ми ћемо се као политички представници потрудити да сачувамо мир у оваквим ситуацијама, а позивамо и државу Србију да реагује пошто Кфору не можемо да верујемо јер су јуче говорили да нема покрета снага Росу према северу КиМ, на шта је упозорио председник Србије Александар Вучић", казао је Симић.

Ракић је позвао Кфор да дође у северни део Косовске Митровице и да објасни народу то што су јуче рекли да све држе под контролом и да нема померања снага припадника Росу.

У Косовској Митровици су се нешто пре шест сати огласиле сирене које су се чуле пуних сат времена.

Како јавља РТС, чуло се и неколико пуцњева, а ухапшени Драгиша Марковић је припадник КПС који је радио на случају Оливера Ивановића.

На Тргу код споменика цару Лазару окупља се велики број грађана који су, како каже Ракић, узнемирени због јутрошњих дешавања. Ракић је позвао грађане на уздржаност.

„Срамна је медијска кампања појединих медија у Србији који су јуче напали председника Вучића јер је рекао да се снаге Росу спремају да упадну у северни део Косовске Митровице", истакао је Ракић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.574 посета
Тренутно на сајту: 311 посетилац(a)