NESVAKIDAŠNJA TRAGEDIJA: Zaspao na pruzi i voz ga pregazio

O. MATAVULj

23. 11. 2018. u 12:05

Muškarca na banjalučkoj Železničkoj stanici pregazila lokomotiva voza "Železnica RS", koja je lakše povredila njegovog prijatelja Gorana Prosana

НЕСВАКИДАШЊА ТРАГЕДИЈА: Заспао на прузи и воз га прегазио

Mesto udara voza Foto O. Matavulj

MILORAD Gavranović (50) iz Banjaluke poginuo je kada ga je na pruzi Železničke stanice u Banjaluci pregazila lokomotiva voza "Železnica RS", koja je lakše povredila njegovog prijatelja Gorana Prosana.

Gavranovićevo telo je oko ponoći pronašao čuvar stanice, a pretpostavlja se da je stradao tri sata ranije, nakon što je jednim od koloseka prošao voz koji je saobraćao na liniji Doboj - Novi Grad.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su Gavranović i Prosan pijani zaspali na pruzi. Koliko su bili pijani svedoči i činjenica da je Prosan nakon što je njegovog prijatelja pregazio voz ostao da spava pored pruge. U njihovoj blizini pronađena je i flaša sa ostacima rakije.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je policiji u 23.55 javljeno da se na jednom od koloseka u sklopu Železničke stanice nalazi muški leš.



- Utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku koji je od udara voza zadobio povrede od kojih je preminuo. Utvrđeno je i da je tom prilikom povređeno još jedno lice koje je prevezeno u Hitnu pomoć u Banjaluci - rekla je Markanovićeva.

Nezvanično saznajemo da su Gavranović i Prosan poznati kao skitnice, te su i ranije viđani kako spavaju u blizini Železničke stanice. Utvrđeno je i da su pre tragedije zajedno pili u jednoj obližnjoj kafani, a potom su otišli prema stanici. Šta se tačno dešavalo još se istražuje.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije