Vesti

0

Hodža: Od marta ove godine Specijalno tužilaštvo prikuplja dokaze o ubistvu Ivanovića

Autor: AP

Izvor: Beta

Hodža: Od marta ove godine Specijalno tužilaštvo prikuplja dokaze o ubistvu Ivanovića

Izvor: Foto: Pixabay

"Specijalno tužilaštvo je do sada prikupilo dokaze i došlo je do zaključka da se samo sa nalogom za kućni pretres osumnjičenih može dobiti još dokaza o ubistvu Olivera Ivanovića. Sudija Odeljenja za teške zločine iz Osnovnog suda u Prištini je 21. novembra izdao naređenje za kontrolu kuća i prostorija optuženih", rekao je Hodža.

Direktor Odeljenja za istrage Policije Kosova Riza Šilova je naveo da su policijske jedinice pretražile četiri lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe.

Prema njegovim rečima, trojica uhapšenih su povezani s ubistvom Olivera Ivanovića, dok je četvrti uhapšen zbog otpora prilikom tih hapšenja, odnosno ometanja službenih lica u vršenju dužnosti.

Šilova je kazao da jedan od osumnjičenih M. R. (godište 1978.) nije pronađen u svom stanu i da je za njim izdat nalog za hapšenje.

Mediji su javili da se radi o Milanu Radojčiću, potpredsedniku Srpske liste.

"On je u bekstvu, a kada se suoči sa Policijom Kosova, ova osoba će biti uhapšena", rekao je Šilova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa je rekao da je Policija Kosova po nalogu Specijalnog tužioca privela osumnjičene osobe za koje se sumnja da su umešane u ubistvo Ivanovića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova navelo je da privođenje tih osoba nema veze sa etničkom ili verskom pripadnošću, nego samo sa činjenicama da se sumnja da su izvršili krivična dela.

"Veoma je važno da se prilikom ovakvih akcija veruje samo pravosudnim organima Kosova i da niko ne daje političke izjave koje mogu da spreče ostvarivanje pravde. Naša je odgovornost da doprinosimo održavanju mira i javnog reda i da omogućimo svakom građaninu, bez obzira na etničku i versku pripadnost, da se osećaju slobodno i da žive u miru", navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je slikama pokazala da su tokom pretresa kuća osumnjičenih zaplenjeni dron, četiri mobilna telefona, laptop, aparat za radio veze, dva pancirna prsluka, jedna automatska puška A-47 jugoslovenske proizvodnje s praznim okvirom, četiri okvira za A-47 sa 106 metaka, dva prazna okvira za istu pušku, jedan okvir sa deset metaka kalibra 9 mm, jedna ručna granata M-75, pištolj, jedan okvir automatskog oružja sa 26 metaka kalibra 7.62, punjač za trombolon i gumeni pendrek.

Tokom pretresa je pronađeno i oduzeto i 76 grama supstance za koju se sumnja da je droga, razna dokumenta u dva džepna bloka i jedno kućište za kompjuter.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR