Vesti

0

Vučić: Srbija neće pristati na ucene Prištine

Autor: AP

Izvor: Beta

Vučić: Srbija neće pristati na ucene Prištine

Izvor: Foto: Beta / Milos Miskov

"Nećemo da trpimo ničije ucene, a mi ćemo svom narodu naći način da pomognemo. Bez toga da oni povuku svoje mere plašim se da ćemo biti u dugoročnom problemu", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu Srbije.

Vučić je nakon sastanka sa ministrima Vlade Srbije rekao da je ;uvođenje taksi od 100 odsto na srpske proizvode anticivilizacijski i antievropski čin Prištine, koja Srbiju smatra krivom zato što je pobedila u glasanju za Interpol.

"Ono što su uradili je iz nama neopravadanih razloga uz podršku velikih sila. Oni Srbiju smatraju krivom što je pobedila u glasanju za Interpol", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je sa ministrima razgovarao o svemu, da su razmenili informacije i dogovorili buduće aktivnosti kako bi pomogli srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Za nas je svakako donošenje odluka od strane Prištine kojima se onemogućava trgovina sa Kosovom i Metohijom nešto što predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije do danas", rekao je Vučić i dodao da "oni nama nemaju šta da zamere" i da Srbija ni na koji način nije ugrozila Cefta sporazum.

Vučić je kazao da je prištinska strana prekršila fundamentalna prava i slobode na kojima počiva Evropa, a to su slobodno kretanje i protok roba, kapitala i usluga.

"Mi moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, a ni jeftina", rekao je on.

Priština dramatično ugrožava razvoj Srbije i BiH, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan i BiH na svim potezima.

"Gledaćemo da sa BiH koridnišemo naše aktivnosti i da se uspostavi vladavina prava u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Vučić.

Poručio je da će Srbija raditi brže i jače na svom razvoju.

 

Namera hapšenje je uterivanja straha srpskom stanovništvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je da hapšenje u Kosovskoj Mitrovici nemaju nikave veze sa ubistvom predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića već sa uterivanjem straha srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu posle sastanka sa članovima Vlade Srbije rekao, da je među uhapšenima i Saša Ćurčić koji nema nikave veze sa Ivanovićem, a uhapšen je jer je dobacivao specijalnim jedinicama Kosovske policije.

"Uhapsili su ga jer im je dobaciovao na ulici i onda su ubili Boga u njemu i na više mesta lobanju otvorilo, rasturili glavu i zato ne možemo da vidimo i kako on danas izgleda jer su ga izubijali, a reč je o opakom kriminalcu koji se usudio da im dobacuje", kazao je Vučić.

Vučić je istakao i da je Srbiji stalo više nego bilo kome da uhvati ubicu Ivanovića i da nije važno nije važno da li je ubica Srbin ili Albanac.

On je kazao i da znaju u kojoj fazi je istraga o ubistvu i da hapšenje trebalo samo da "zamaskira jučeranje spaljivanje keksa iz Srbije".

"Namere njihove su da uteraju strah u kosti Srbima. Njihova suštinska i ključna namera je da svaki otac i majka kada to sve vide kažu mi ovo možda i možemo da trpimo ali što to naša deca da trpe. Svima su upadali tamo gde su im bila deca možete da mislite traume dece kojima upadate u 4 ili 5 ujutru i malteritrate oca dugim cevima i udarate", rekao je Vučić.

On je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da budu jaki da ostanu i da će Srbija naći rešenje za opstanak.

"Oni koji misle da je moguće da vojno policijskom silom uplaše Srbiju su se prevarili. Mi jesmo mali i moramo da vodimo računa o našem narodu koji je prošao kroz brojne ratove i podneo velike žrtve, i mi moramo da vodimo računa o svakom čoveku i zato mirno i staloženo odgovaramo na provokacije i ne ponašamo se bahato i molimo za mir i stabilnost i ne pretimo nikome", kazao je Vučić.

 

Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića i aktiviste Livice

SrbijePredsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da su uhapšene osobe koje su napale večeras u Kruševcu lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista Levice.

"Država je reagovala hitno i obavila svoj posao i pokazala da Srbija nije banana država u kojoj možete bilo koga da udarate zbog bilo čega", rekao je Vučič na konferenciji za novinare u Beogradu upitan o incidentu u Kruševcu.

On je kazao da nema pravo da se zalaže za što oštriju kaznu jer bi to bilo mešanje u nezavisnost pravosuđa.

On je istakao i da Srbija mora da bude zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode i na različita mišljenja i pravo na javno okupljanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR