NAJAVA DANA (subota, 8. decembar): Čelsi juri poslednji voz, Liverpul bez prava na grešku, derbi Rura…

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.12.18. | 08:22

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

BORNMUT – LIVERPUL, 13.00
(Fudbal, Engleska 1)

Jirgen Klop je u utorak izveo gotovo rezervni tim protiv Bornmuta i umalo se proveo kao bos po trnju. Kada je vrag odneo šalu, harizmatični Nemac ubacio je Mohameda Salaha i Roberta Firmina, koji su uspeli da značajno doprinesu i preokrenu rezultat. Sada se očekuje da Redsi izađu sa najjačim timom i savladaju zahuktali Bornmut treći put uzastopno. Prethodna dva Liverpul je dobio rezultatima 3:0 i 4:0.

Izabrane vesti

KARDIF – SAUTEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Reč je o timovima koji će se izvesno boriti za opstanak. Kardif je popravio formu u poslednje vreme, dobio dva od četiri prethodna meča, dok Sautempton od pobedom nad Kristal Palasom prvog dana septembra ne može da dođe do drugog trijumfa u Premijer ligi. Na uzorku od četiri prvenstvene utakmice, Kardif je minule tri igrao uz po gol na obe strane, za razliku od Sautemptona koji je svaki put ispoštovao ovaj tip.

ČELSI – MAN. SITI, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Polako, ali sigurno, Čelsi posustaje za Mančester Sitijem i Liverpulom. Derbi kola u Premijer ligi možda je i poslednja šansa za Plavce da ostanu u trci za titulu. Zbog načina igre i Sarijeve filozofije mnogi smatraju da Čelsi može da parira šampionu. Ako dobije Siti, zadržaće kakvu-takvu nadu. Ako izgubi ili remizira, sve je jasno.

C. ZVEZDA – NAPREDAK, 19.00
(Fudbal, Srbija 1)

Uoči PSŽ-a na Marakanu stiže najnepoželjniji Zvezdin rival. Duel s Napretkom iz Kruševca predstavljaće ozbiljnu generalnu probu za četu Vladana Milojevića pred poslednji meč grupne faze Lige šampiona. Odavno strateg gostiju Milorad Kosanović važi za specijalca kada su u pitanju okršaji s večitim rivalima i čoveka koji zna da pomrsi račune.

SETUBAL – BENFIKA, 21.30
(Fudbal, Portugal 1)

Primeira je ove godine i te kako uzbudljiva, pa se vodeća četvorka uprkos kiksevima nalazi u razmaku od 23 do 27 bodova. Benfika je u toj grupi trenutno naslabija, pa ne bi smela sebi da dozvoli kiks protiv tima kakav je Setubal. Na poslednja tri meča Orlova u ligi palo je tačno četiri gola i sastav Ruija Vitorije je svaki put slavio. Mada je i Setubal u dobroj formi, s obzirom da je dobio tri od četiri minula susreta u svim takmičenjima. Neće ovo biti prijatan posao za Benfiku...

ATL. MADRID – ALAVES, 13.00
(Fudbal, Španija 1)

U nekim prethodnim vremenima ovo bi bilo puko odrađivanje posla za Jorgandžije. Ovako, Atletiko i Alaves ulaze u međusobni okršaj sa samo bodom razlike... Računajući i poraz u Kupu kralja (i ispadanje iz istog), Alaves je bez pobede na miunla tri meča, dok je Atletiko bez poraza na devet proteklih utakmica. Zanimljivo, uoči ovog dvoboja 11 uzastopnih je okonačno uz najviše dva gola.

LACIO – SAMPDORIJA, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Forma Lacija je u drastičnom padu, pošto Rimljani već četiri meča ne znaju za pobedu. Preciznije, tri puta su remizirali u Seriji A i izgubili od Apolona u Ligi Evrope. Sa druge strane, Sampdorija je crni niz (pet utakmica bez pobede; tri poraza i dva remija) arhinirala sa dve pobede, od kojih je jedna bila u kupu. Lacio i Samp su nas navikli na vatromete prethodnih godina, što potvrđuje i pet vezanih mečeva na kojima je viđeno bar tri gola. Na minula tri palo ih je - 17!

ŠALKE – DORTMUND, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Derbi Rura i jedan neverovatan podatak. Marko Rojs učestvovao je (dao gol ili asistirao) kod više golova nego što ih je Šalke postigao! Kapiten Dortmunda je devet puta tresao mrežu i šest puta poslao završni pas, dok je Šalke ukupno dao 14 golova u Bundesligi. Dortmund ne zna za pobedu protiv Šalkea već tri godine i kusur, mada su pre aprilskog poraza četiri susreta okončana bez pobednika.

RIJEKA – LOK. ZAGREB, 15.00
(Fudbal, Hrvatska 1)

Rijeka se penje, a Lokomotiva pada na tabeli. Klub sa Rujevice nalazi se trenutno u najboljoj formi u ligi, a danas ga očekuje meč sa najprijatnijim iznenađenjem prvenstva. Lokosi su doskoro bili veoma blizu lideru Dinamu, ali su u poslednja tri meča bez pobede što je omogućilo Rijeci da se približi. Jasno je kolika je važnost ovog susreta.

VILJAREAL – SELTA, 18.00
(Fudbal, Španija 1)

Viljareal je potpuno podbacio ove sezone. Ako nastavi ovim putem teško da će i sledeće godine predstavljati Španiju na međunarodnoj sceni, pošto je tik iznad zone ispadanja. Na svu muku Žuta podmornica će u okršaju sa Seltom morati da kombinuje tim, jer ga u četvrtak očekuje odlučujući duel u Ligi Evrope protiv moskovskog Spartaka. To bi mogao da iskoristi rival iz Viga.

Foto: Action images


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara