PSŽ u strahu, Nejmar ili Mbape idu na leto? Alarm zvoni u Madridu i Mančesteru

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 09:25

Veća je šansa da Brazilac ostane, a Francuz ode

Nezamislivo do pre nekoliko nedelja, ali curenje dokumenata u skandalu Football Leaks sve je promenilo. Uefa trpi veliki pritisak stare evropske aristokratije, a u Parizu su svesni da uprkos tolikom novcu nisu ni izbliza uticajni kao recimo Real, Bajern ili Juventus. I kao da sve više brinu da bi Uefa zaista mogla da ih kazni zbog kršenja finansijskog fer pleja. Otud danas na naslovnoj strani uglednog Ekipa vest da bi Pari Sen Žermen u strahu od žestokih sankcija mogao da popusti i sledećeg leta ipak proda ili Nejmara ili Kilijana Mbapea!

Daleko od toga da su već rešili da to urade, najradije bi obojicu zadržali i nije baš da bi previše trpeo kućni budžet prebogatih šeika sa Katara. U Evropi ipak vladaju neka druga pravila, a Uefa izgleda rešena da istera neke stvari na čistac. Stari klubovi insistiraju na kaznama za PSŽ i Mančester Siti. Ne dopada im se ta nova konkurencija.

Izabrane vesti

Nije teško locirati tačan trenutak kada je strepnja prerasla u mržnju. Kad su prošlog leta Parižani iskeširali 402.000.000 evra za Nejmara i Mbapea istorijskim velesilama je prekipelo. I džaba svi pokušaji Svetaca da se operu prodajama igrača poput Havijera Pastorea, Lukasa Moure ili Gonsala Guedeša. Svi znamo gde leži prava snaga Svetaca. I tu velikani žele da udare. PSŽ je sateran u ćošak i prema Ekipovim informacijama u Dohi – jer tu se odlučuje o sudbini Svetaca, ne u Parizu – sve se glasnije priča o mogućnosti da se Nejmar ili Mbape prodaju. Do pre nekoliko nedelja to nije smelo ni da se izgovori.

A ako zaista budu i morali da prodaju jednog od dvojice asova PSŽ će pokušati da zadrži Nejmara, dok će Mbape biti žrtvovan. Dva su osnovna razloga. Prvi je taj što je Nejmar globalno ipak veća zvezda od Mbapea. Čitaj: donosi više para. Posebno u Aziji, a to je jedno od prioritetnih tržišta za Nasera Al Kelaifija, prvog operativca na Parku prinčeva.

Dalje, vrlo je verovatno da bi na 20-godišnjem Mbapeu PSŽ mogao da izvuče i više novca. Procenjuje se najmanje 250.000.000 evra. Nejmaru je već 26 leta i teško da je sada mnog skuplji od onih 222.000.000 evra koliko je PSŽ platio Barseloni.

Naravno, sa takvim cenama značajno se sužava krug kandidata koji bi smeli i da pitaju za ove dvojicu. Ekip smatra da tu čak i nema prevelike dileme. Mbapea bi verovatno mogao da uzme samo Real, posebno zbog toga što je Kraljevskom klubu posle odlaska Kristijana Ronalda potrebno malo više spektakla u Madridu. Istina, Florentino Perez i Al-Kelaifi već mesecima nisu u dobrim odnosima, delom baš zbog toga što Real upinje Uefu da ovog puta ne progleda kroz prste Pari Sen Žermenu.

I Nejmar se naravno dovodio u vezu sa Realom, ali se Ekip poziva na glasine iz Engleske i smatra da bi tu Mančester junajted mogao da bude glavni kupac. Ljudi kao da pomalo zaboravljaju da je Junajted uz Real i dalje najbogatiji klub Evrope. Ili barem sme da troši najviše novca, pošto najviše i zarađuje. Pride, godinama im već izmiču rezultati na Old Trafordu, a i sam Nejmar je baš pre neki dan rekao da će pre ili kasnije sigurno zaigrati u Premijer ligi. Menadžer Pini Zahavi je od ranije u dobrim odnosima sa Junajtedovom upravom.

Osnovna ideja je i dalje da se obojica zadrže na Parku prinčeva, ali ako Uefa iole pritegne PSŽ budite uvereni da će Real, Junajted, a verovatno i još poneko namirisati slabost. I neće imati milosti prema Pari Sen Žermenu.

Naravno, sve bi to moglo da se promeni do leta. Ako bi se osvojila Liga šampiona. Ideja vodilja arapskih vlasnika Pari Sen Žermena. Oni su inače već demantovali Ekip, ali ne bi bilo ni prvi put da su to uradili, a potom postupili baš onako kako je ovaj list i napisao.

(FOTO: L'EquipeReuters)


tagovi

Kilijan EmbapeNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara