Maler: Manafort lagao pred federalnim istražiteljima

Bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, Pol Manafort, lagao je pred federalnim istražiteljima u vezi sa isplatom i kontaktima koje je imao sa zvaničnicima Trampove administracije, objavio je specijalni savetnik Robert Maler koji istražuje da li je Trampova kampanja iz 2016. bila u dosluhu sa Rusijom, prenosi "Rojters".

Rojters navodi da je to objavljeno u zvaničnim sudskim spisima.

Iz Malerovog kabineta ovaj dokument je dostavljen sudiji Okružnog suda u Vašingtonu koji je zatražio više detalja u vezi sa Malerovim prošlomesečnim optužbama da je Manafort laganjem prekršio sporazum o priznanju krivice.

"U intervjuima sa Kancelarijom specijalnog savetnika i Federalnim istražnim biroom (FBI), Manafort je u nekoliko situacija očigledno lagao – to nisu bili slučajevi da je imao obične propuste u sećanju", navodi se u dokumentu iz Malerove kancelarije, prenosi Glas Amerike.

Navodi se da je, prema onome što se nalazi u podnesku, Manafort lagao o svojim interakcijama sa rusko-ukrajinskim političkim konsultantom Konstantinom Kilimnikom, njegovim nastojanjima da utiče na svedoke, okolnostima pod kojima je firma koja je radila za Manaforta dobila isplatu u vrednosti od 125.000 dolara i Manafortovim kontaktima sa zvaničnicima Trampove administracije.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders saopštila je da se "u vladinom dokumentu o slučaju gospodina Manaforta ne navodi apsolutno ništa o predsedniku".

"Još manje se pominje dosluh i taj dokument je gotovo u potpunosti posvećen pitanjima u vezi sa lobiranjem. Još jednom, mediji pokušavaju da naprave priču tamo gde je nema", navela je u pisanom saopštenju Sandersova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво