Ratko Nikolić
Ratko Nikolić

Bez pardona i sa Ratkom na šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 11:14

Železničar dočekuje Vardar u okviru 12. kola SEHA lige

Prvi put će Železničar odigrati utakmicu SEHA Gazprom lige tokom vikenda. I prvi put u takozvanom "prajm tajmu". Dosta takvih detalja znak su da se sprema istinski rukometni spektakl, koji takvim pre svega čini renome Vardara, prošlogodišnjeg šampiona Evrope, rekordera po broju titula u SEHA ligi, aktuelnog prvaka i lidera regionalnog takmičenja. Međutim, i Nišlije su vezale dva dobra rezultata, sa izuzetkom ubedljivog poraza od Tatrana, čak pet uzastopnih solidnih igara, neporažene su u poslednjih mesec dana, uprkos brojnim problemima sa kojima se klub suočava u svom funkcionisanju. Naposletku, i dolazak legende srpskog rukometa Ratka Nikolića predstavlja jagodu na šlagu poslastice kojoj bismo mogli da prisustvujemo večeras u Čairu (20.15, TV Arena sport 3).

Iako od prošlog leta to više nije onaj "drim tim" Raula Gonzalesa, Vardar je i dalje vrlo kompetitivan u borbi za najviši plasman u Ligi šampiona. Do kraja godine on više nema mečeve u elitnom evropskom takmičenju, što znači da bi večeras u Niš mogao da dođe sa najjačom postavom, jačom od one koja je pre neko veče odigrala utakmicu na jednu loptu protiv gradskog rivala Metalurga i vratila se na čelo tabele u SEHA ligi.
"Apsurdno je pričati o Vardaru. To je bivši evropski prvak, ekipa koja je u svojoj grupi Lige šampiona drugoplasirana, iza Barselone. Dobili su, kao gosti, ekipe poput Vesprema, Monpeljea, i apsolutni su favoriti. Ali, Železničar je digao nivo forme, agresivnosti, i nećemo više nikome biti ekipa na kojoj se popravlja gol-razlika. Očekujem dobru utakmicu, da probamo da pružimo žestok otpor, zašto da ne, i da dobijemo. Jer, da pobediš možeš samo ako to i pokušaš! Očekujem da će ime Vardara i blizina Skoplja da dovede puno ljudi u dvoranu, da to bude dobar ambijent. Jasno je da neće igrati povređeni reprezentativci Crne Gore, Brazila i Makedonije, Borozan, Moraeš, odnosno Stoilov, međutim, Vardar ima toliko moćnu ekipu da može bez problema da odigra bilo koju evropsku utakmicu, a kamo li u SEHA ligi. Nemaju za šta da se štede, posle utakmice koju su odigrali malo lošije protiv Metalurga, očekujem da će doći da odigraju maksimalno ozbiljno, ali još bolje tako, da vidimo na kojem smo mi nivou", istakao je Veselin Vujović, koji je svoje najuspešnije trenerske godine proveo upravo u Skoplju.

Izabrane vesti

Želja je prethodnih dana ostao bez rešenja za poziciju pivota, posle sporazumnog raskida saradnje sa Jovom Damjanovićem i povrede Vladimira Jevtića, a u pomoć je pritekao veteran Ratko Nikolić, upravo na poziv stručnjaka sa kojim je sarađivao i u Vardaru i, mnogo duže, u reprezentaciji.
"Znate kako je, u rukometu sve druge stvari možete da kompenzujete, osim golmana i pivotmena. To su specifične pozicije još u formiranju, kada deca počnu da treniraju. Pivot ceo život igra okrenut leđima golu, drugačija je tehnika... Moramo da pronađemo prinudna rešenja, a Ratku, kao jednom od najboljih svetskih pivotmena u poslednje dve decenije, hvala što je došao da pomogne", dodao je popularni Vuja.

Nekadašnji rukometaš Šamota, Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, Portland San Antonija, Koldinga, Vardara, Dinama iz Bresta, Borca iz Banjaluke, prihvatio je poziv svojih prijatelja iz Želje i odlučio da se na neki način reaktivira.
"Prošle sezone sam nastupao za Šamot, ali ja sam sve vreme u treningu. Pozvali su me prijatelji Veselin Vujović i Ivan Šmigić, nisam mogao da ih odbijem, uprkos privatnim problemima koje trenutno imam. Ja Vuji nikada ne mogu da kažem 'ne'. Oduvek sam imao poseban osećaj kada igram u Čairu, Niš mi je u srcu, doživljavam ga kao moj grad i biće mi drago da budem od pomoći Železničaru u predstojećim utakmicama", rekao je Nikolić.

Dugogodišnji proslavljeni reprezentativac naše zemlje, prvi kapiten Srbije od njenog osamostaljenja Ratko Nikolić (41) odigraće za Železničar najmanje preostale tri utakmice u SEHA ligi u 2018. godini i tako, na neki način, pomoći niškom klubu da premosti delikatnu situaciju nastalu na poziciji pivotmena.

Ulaznice za meč sa Vardarom se prodaju po zaista simboličnoj ceni od 150 dinara za tribine, odnosno 200 za mesto u parteru.

SEHA - 12. KOLO

Subota
18.00: (1,03) Tatran Prešov (20,0) Vojvodina (16,0)
20.15: (11,0) Železničar (16,0) Vardar (1,07)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

SEHASEHA ligaRK VardarRK ŽelezničarVeselin VujovićRatko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara