Počinje najbitnijih mesec dana za Partizan

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 12:27

Parni valjak počinje seriju teških utakmica u Jadranskoj ligi, koji će značajno uticati na bitku za plej-of

Igokea, FMP, Cedevita, Olimpija, Mornar. Počev od gostovanja u Laktašima (TV Arenasport, 17.00), Partizan ulazi u seriju možda i ključnih utakmica u daljoj borbi za plej-of Jadranske lige.

Tokom narednih mesec dana trebalo bi da se iskristališe Partizanov put u regionalnom takmičenju, pogoto jer će naspram sebe imati tri od pet direktnih rivala za doigravanje. Prvi među njima je Igokea.

Izabrane vesti

Susreti Igokee i Partizana u Laktašima tradicionalno sub tesni i neizvesni, a poslednjih pet i po godina nije se desilo da jedan tim odnese pobedu s dvocifrenom razlikom. Dugo je Partizan čekao na pobedu u domu Igosa i praktično četiri pune godine čekao se taj skalp, sve do januara ove godine, kada su crno-beli na krilima kapitena Novice Veličkovića slavili rezultatom 74:67. Prekaljeni krilni centar tada je odigrao strašnu utakmicu i zabeležio 25 poena, za nešto manje od 36 minuta na parketu.
"Svaka utakmica u ABA ligi je za nas od presudnog značaja. Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i posle pauze. Sa druge strane, mi moramo da odigramo i čvrsto i pametno, kako bi uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara i kako bi se u Beograd vratili sa pobedom. Podrška sa tribina u Laktašima nam je uvek davala neku dodatnu snagu, a verujem da će zbog važnosti utakmice, broj naših navijača u hali, sutra biti još veći", naglasio je Veličković u najavi utakmice.

Laktaši su poznati kao mesto gde Partizan ima možda i najveću podršku svojih navijača, kada ne igra u Beogradu. Tako su pristalice crno-belih sinoć u hotelu iznenadile svoje idole i poželele im sreću pred utakmicu protiv takmaca koji takođe posle devet kola ima skor 4-5.

Klub iz Aleksandrovca uzdigao se posle dva teška poraza od FMP i Cedevite i sa dva ubedljiva napadačka izdanja ušao u dvonedeljnu reprezentativnu pauzu, gde je trener Žarko Milaković imao dovoljno vremena da ukomponuje tim, dodatno učvrsti redove i upozna novajlije Latavijusa Vilijamsa, Olivera Lafajeta i Danila Anđušića sa celim sistemom.
"Biće ovo moja prva utakmica protiv Partziana i biće čudno naći se na suprotnoj strani. Ali opet, profesionalac sam tako da kada utakmica počne - to se sve zaboravlja. Trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da moj tim trijumfuje. Osećanja će mi biti pomešana na početku, ali meni je najvažnije da dođemo do pobede, bez obzira ko je na drugoj strani", rekao je Anđušić.

Igokei su promene u rosteru bile potrebne, a čini se da je uprava sve karte bacila na plej-of ofanzivu, pošto s Vilijamsom, Lafajetom i Anđušićem koncepcija tima izgleda mnogo drugačije. Tačnije, opasnije! To se videlo i u pobedama nad Mornarom i Olimpijom, gde su Igosi ubacili po 100+ poena.
"Očekuje nas ekipa koja ima mnogo talenta i koja u poslednje vreme postiže preko 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača, opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo gledati sebe i sopstvene snage upotrebiti da protiv takvog protivnika napravimo rezultat koji želimo. Biće teška utakmica, sa puno borbe, i mi da bi igrali kako želimo, na terenu moramo u svakom trenutku uložiti svu energiju koju imamo", istakao je Andrea Trinkijeri.

Pet ključnih utakmica, plus finiš prve faze Evrokupa... Partizan u narednih mesec dana čeka mnogo izazova...

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Cedevita - Olimpija 95:82
/Bel 23 - Špan 20/

Subota
17.00: (2,30) Igokea (14,5) Partizan (1,70)
21.00: (1,45) FMP (15,0) Mornar (3,05)

Nedelja
19.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Zadar (1,85)

Ponedeljak 
18.00: (1,60) Krka (14,5) Cibona (2,55)
21.00: (1,20) Budućnost (19,0) Mega Bemaks (5,00)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Star Sport


tagovi

Novica VeličkovićAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara