Janković još u autu, Mirković se priseća: U Radu sam najviše naučio o fudbalu i o životu

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 13:25

Sada je uveren da crno-belima neće biti lako, uprkos lošoj rezultatskoj seriji Građevinara

Na papiru lak posao za crno-bele. Rad je u proteklih 10 kola osvojio samo dva boda, a Partizan dočekuje posle serije od četiri poraza. Ipak, Zoran Mirković je oprezan pred sudar 20. kola Superlige i poziva igrače na ozbiljnost.
Njihovo stanje na tabeli ne odgovara kvalitetu i potencijalu te ekipe. To je jedna čvrsta i borbena ekipa. Imaju grupu starih i iskusnih igrača, a opet u drugom redu mlade i perspektivne igrače, mahom iz Radove škole, koji su prošli maltene sve selektivne procese naše reprezentacije. Sigurno nas očekuje težak duel. I vreme je i ovakvo kakvo jeste, imam informaciju da ni teren ije u baš najsjajnijem izdanju, ali šta da radimo. Mi uvek idemo na pobedu“, bile su prve Mirkovićeve impresije na konferenciji za novinare.

Nije Rad hvalio samo kad je aktuelna generacija u pitanju. Mirković je fudbalsku afirmaciju kao igrač stekao baš na Banjici.
Ima emocija naravno. To je moj klub, tamo sam ponikao, napravio prve fudbalske korake. Klub u kome sam najviše naučio i o fudbalu i o životu. Radujem se viđanju s tim ljudima, nije mi drago kad moramo da se odmerimo“.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo na tu Radovu crnu seriju. Deluje kao da su Građevinari izgubili samopouzdanje što bi moglo da bude od koristi Partizanu? Mirković nije saglasan.
To može da nam samo oteža posao. Grčevito se bore za optsanak u ligi tako da neće sigurno biti lako“.

Mirković ni protiv Rada neće moći da računa na Marka Jankovića (problemi sa trbušnim zidom), Slobodan Urošević je odslužio suspenziju zbog kartona i to će verovatno biti sve od Partizanovih kadrovskih problema, mada treba sačekati večerašnji trening. Na kraju krajeva, najveći problem Partizana odavno je lociran. I sam Mirković je posle pobede nad Zemunom govorio o tome da igrači u završnici previše odlažu sa šutom, kao da beže od odgovornosti... Pitanje je bilo da li je o tome porazgovarao sa napadačima?
Nisu to samo napadači, to je priča za celu ekipu. Mi igramo ofanzivno i mnogo se igrača nađe u završnici. Moramo da budemo direktniji, konkretniji, odlučniji“.

Možda nije samo ni do psihologije. Možda je nešto i do (ne)kvaliteta igrača? Pa bi možda i januarski prelazni rok mogao da ponudi rešenje?
Opet o prelaznom roku? A-ha-ha. Imamo još dve utakmice i držaću se nekog mog pravila i principa da ne pričamo još o tim stvarima“.

Te poslednje dve utakmice polusezone moraće Mirković da reši sa istim igračima. I da se bori sa istim problemima. Teško crno-beli načinju rivala, teško rešavaju utakmice u kojima imaju prednost i igru...
Rani gol je uvek dobro došao. Ali kad mašite prilike normalno je da se kako utakmica odmiče uvlači i nervoza... I kad damo gol, pa mašimo šanse, a rezultat ostaje isti, uvlači se nervoza. Nama se dešavalo u tri ili četiri utakmice da smo u finišu primali golovi, gubili bodove. I ostaju takve situacije u podsvesti svima nama“, iskren je Mirković.

S tim da nema dilemu: Partizanov poslednji cilj za kraj decembra: dve pobede u poslednja dva kola.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara