Stanari u Ulici cara Dušana bez grejanja i struje do ponedeljka zbog curenja gasa

Stanari zgrade u Ulici cara Dušana 16, izrazili su danas protest zato što nemaju grejanje i struju i zatražili od nadležnih da hitno reše taj problem, pre svega zbog porodica s malom decom i starijih osoba koje žive u toj zgradi.
 Stanari u Ulici cara Dušana bez grejanja i struje do ponedeljka zbog curenja gasa
Foto: 021
Stanari su jutros osetili smrad gasa, nakon čega su pozvali vatrogasnu jedinicu i ekipu hitne pomoći. Vatrogasci su izvršili uviđaj i otišli, a firma koja vodi računa o gasnom kotlu, na koji se ta zgrada greje, utvrdila je da je kotao ispravan. 
 
Međutim, iz Društvenog preduzeća Novi Sad-Gas su došli i zavrnuli dotok gasa, a stanarima je potom isključena i struja, rekao je agenciji Beta stanar iz te zgrade Darko Šper. 
 
Dodao je da su stanarima u preduzeću Novi Sad-Gas kazali da neće moći da im puste grejanje pre ponedeljka, odnosno dok od firme koja održava gasni kotao ne dobiju atest kojim će se garantovati da je kotao ispravan. 
 
Šper je rekao da stanari sada nemaju ni struje ni grejanja, što - između ostalog – znači da ne mogu da parkiraju i isparkiraju automobile iz garaža jer taj sistem takođe zavisi od električne energije. 
 
On je naveo da je reč o zgradi koja je useljena pre samo tri meseca.
  • trolololo

    09.12.2018 20:47
    gaskacija mi krenli dolje
    igor pričam kakav je propis i odnosi se na kotlarnice... a ti uzmi pravilnik pa pročitaj šta je kotlarnica. otkriću ti da to ima veze sa kW. tako da se ne praviš pametan o nečemu što pojma nemaš. znaš ono kad se pojavi u crnoj hronici da je eksplodirao kotao, to su nesrecnici koji su se isto tako na žalost pravili pametni

    privatni korisnici (kuće) nisu isto što i privrednici, javne zgrade, škole, bolnice, skupštine stanara. svi dole navedeni su u obavezi da provere UGI pre puštanja gasa. kome kotlarnica radi cele godine proverava je na 6 meseci.
  • /

    09.12.2018 11:27
    /
    botovi, ne smes nista kasti protiv ruskog makar to bio i gas
  • igor

    09.12.2018 10:09
    @ trolololo
    Sta pricas bre covece?!
    Gas se ne pusta pred grejnu sezonu, gasa IMA cele godine, ako hocemo mozemo da grejemo u zgradi i u avgustu. Nove kotlarnice su obicno automatizovane, same podesavaju grejanje u zavisnosti od spoljanje temperature. Ako se jednom podesi kontrolna jedinica, nema tu mnogo cackanja.
    Kakav bre atest 2x godisnje? Po toj logici bi svaka kuca na telepu trebala da radi te ateste posto se greje na gas, a ne radi ga sigurno. Kotao je uredjaj koji je napravljen da njim moze da rukuje korinik, s ne serviser. Serviser pusta prvi put u rad i to je to. Ako se slucajno desi kvar, onda zoves servis. Jel imas i atestiranje sporeta ili frizidera 2x godisnje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti