Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.12.2018.
17:21
Vestionline,sputniknews.com A

Teška noć za Pariz, grad "gori" od demonstranata (VIDEO)

Centar Pariza blokiran je zbog novih žestokih antivladinih demonstracija pokreta „žutih prsluka“. Posle celog dana žestokih sukoba hiljada demonstranata i policije, Pariz ulazi u tešku noć. U međuvremenu, podršku im je uputio niko drugi do predsednik SAD Donald Tramp!

Prinscreen live
Centar Pariza blokiran je zbog novih žestokih antivladinih demonstracija pokreta "žutih prsluka"

Tokom druge polovine dana u Parizu je počela da pada kiša, ali ona nikoga ne zaustavlja - protesti se sada odvijaju u blizini kule Sen Žak, jugoistočno od Sen Lazara. Demonstranti se nalaze i u blizini katedrale Sveti Avgustin, zapadno od železničke stanice. Učesnici protesta se neprestano sukobljavaju s policijom, koju gađaju kamenicama i delovima gvozdenih ograda. Policija odgovara gumenim mecima i suzavcem.

Učesnici protesta u Parizu demolirali su kafe "Starbaks" i prodavnice u blizini železničke stanice Sen Lazar koristeći kamenice, deo ograda i gvozdene šipke, prenosi dopisnik RIA Novosti.

U prodavnicama na trgu razbijena su stakla, zidovi i ostaci izloga su prekriveni natpisima, a po podu kafea i prodavnica je razbacana roa.

Policija je uspela da rastera demonstrante uz pomoć vodenih topova. Oklopno policijsko vozilo je razrušilo zapaljenu barikadu postavljenu na ulici i rasteralo demonstrante.

U prestonici je raspoređeno dodatnih 8.000 pripadnika policije, a prefekt pariske policije izdvojio je 14 zona visokog rizika koje su u potpunosti raščišćene još pre početka protesta. 

Printscreen live
 

U protestima je dosad povređeno više od 130 ljudi, a više od 400 osoba je uhapšeno. Radi se o najgorem uličnom nasilju viđenom u Francuskoj poslednjih decenija. 

Pored zatvaranja Ajfelove kule za posetioce, mnoge radnje i muzeji, uključujući Luvr, takođe neće raditi iz bezbednosnih razloga.

youtube/Ruptly
 

Broj povređenih u protestima u Parizu porastao je na 55 ljudi, saopštio je televizijski kanal BFMTV pozivajući se na podatke policije. Ranije je saopšteno da su u sukobima demonstranata i policije u francuskoj prestonici povređene 33 osobe, među kojima su tri policajca.

Pored zatvaranja Ajfelove kule za posetioce, mnoge radnje i muzeji, uključujući Luvr, takođe neće raditi iz bezbednosnih razloga.

Prema poslednjim navodima pariske policije, broj uhapšenih je sada 615.

Ranije je saopšteno da u protestima u subotu učestvuje 31.000 ljudi, a od toga 8.000 demonstranata u Parizu. Navedeno je da je uhapšeno 700 ljudi, od toga u Parizu 575.

Raptli na još jednoj lokaciji u Parizu uživo prati proteste:

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online