Društvo

Izabrano novo rukovodstvo BNV-a

Bošnjačko nacionalno vijeće je na današnjoj sednici dobilo četiri potpredsednika, imenovano je i novo rukovodstvo Izvršnog odbora. Izabrani, u skladu sa zakonom će te funkcije obaljvljati naredne četiri godine koliko traje mandat ovog nacionalnog organa.

Glasovima većine novi potpredsednici BNV-a su: prof. dr Sait Kačapor, Muhedin Fijuljanin, prof. Esad Rahić i dr Fuad Baćićanin. Za predsednika Izvršnog odbora izabran je prof. dr Hasim Mekić, a za potpredsednika Elvir Eminbegović, za članove su imenovani: prof.dr Fahrudin Mavrić, dr Nadir Dacić, Minela Kalender, Selma Kučević i dr Jasmina Curić.

Za sekretara je postavljen i Mirza Hajdinović.

Novim rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, izabranih na nastavljenoj prvoj sednici ovog nacionalnog organa, zadovoljan je i predsednik Esad Džudžo. Ovim je, dodaje on, ispoštovan zakon o nacionalnim manjinama, statut Vijeća i poslovnik.

“Oni će biti moji najbliži saradnici i nadam se da ćemo u ovom mandatu uspešno voditi ovo najveće predstavničko tijelo Bošnjaka”, rekao je Džudžo.

Džudžo je najavio još jednu sednicu do kraja godine, na kojoj će biti izabrani predsednik Senata, rukovodstvo Bošnjačkog prosvetnog saveta i Senata za odnose sa verskim zajednicama, ali i jednog novouspostavljenog, ali vema bitnog Saveta za komunikaciju sa dijsaporom, čime će se završiti konstituisanje Bošnjaškog nacionalnog vijeća.

Na današnjoj sednici Poslovnik i statut Bošnjačkog nacionalnog vijeća izmenjen je u skladu sa novim Zakonom o nacionalnim manjinama.

Podeli