Kej pored Vlasine kultno mesto mladih

Đački parlament Vlasotince

Ni u jednoj varoši ili gradu u Jablaničkom okrugu život se ne odvija na obalama reke kao što je to slučja u Vlasotincu gde je njihov čuveni kej pored Vlasine, već decenijama kultno mesto, posebno za mlade.

Na dugačkom popločanom keju ima i kulturnog sadržaja i kafića, malo dalje i hotela i sve to predstavlja kutak u kome su odrastale generacije, gde su se mladići i devojke prvi put uhvatili za ruke ili poljubili i gde su se vodile rasprave i svađe.

Za razliku od osnovaca kojima šetnja i druženje kejom na Vlasini ne pruža dovoljne sadržaje već žele neki svoj kutak za slobodno vreme, posebno u zimskim danima, srednjoškolci kažu da su tokom leta kej s jezerom u samoj reci koga svi Vlasotinčani nazivaju – morem, a zimi kafići, mesta koja ne bi menjali ni za koje druge sale za igranke i ćaskanja uz sok i kafu.

Razgovarali smo sa predstavnicima Đačkog parlamenta Tehničke škole, najuspešnijim učenicima.

Kristina Stefanović, učenica četvrte godine sa ekonomskog smera:

Sličnog je mišljenja i njen kolega Milan Milenković, predsednik Đačkog parlamenta.

Kristina i Milan su odlični učenici. Ona se odlučila da upiše žurnalistiku, što je retkost među današnjim srednjoškolcima zbog ove degradirane profesije, a Milan za Fakultet bezbednosti.

Na snimcima dole pogledajte šta ovi mladi ljudi misle o svom rodnom Vlasotincu i kako i gde vide svoju budućnost.

Njihovi drugovi i drugarice, za koje u samoj školi kažu da su sjajna generacija, tvrde da će svi na studije.

„Neki će upisati ekonomiju, neki tehničke nauke, pravne fakultete, elektroniku, pa i policijsku akademiju“, priča Milan Milenković.

No, za razliku od gimnazijalaca, s kojima dele istu zgrdau, učenici Tehničke škole, bar članovi Đačkog parlamenta, nerado pričaju o svojim željama i nadama, a naterati ih da stanu pred novinarski foto-aparat ili kameru jednako je herojskom podvigu.

To je i razlog što smo za sagovornike imali samo Kristinu Stefanović i Milana Milenkovića, čije su reči, doduše, podržane klimanjem glave tokom razgovora u centru Vlasotinca.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare