Grujić rešio srpski derbi u Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.12.18. | 20:26

U 88. minutu, međutim, umalo sve upropastio, zbog očiglednog faula nad Jovićemza penal...

Ako se ispostave tačnim informacije koje poslednjih dana stižu s Ostrva, o tome je da Liverpul spreman da proda Marka Grujića za 5.000.000 evra, u Herti ne bi trebalo da oklevaju. I verovatno neće, pogotovo posle večerašnje predstave nekadašnjeg Zvezdinog igrača. Naš vezista nastavio je da podiže lestvicu, pružio je najbolju igru otkako je stigao u Nemačku i došao do debitantskog gola u Bundesligi kojim su Berlinci rešili u svoju korist mali srpski derbi: Herta - Ajntraht 1:0!

Marko Grujić ne samo da je postigao pogodak vredan tri boda, već je bez svake sumnje bio ponajbolji igrač na terenu. Herta je tako nastavila niz koji mladog Srbina čini jednim od najvažnijih šrafova u timu Pala Dardaija: kada god je Grujić na terenu - plavo beli ne gube. 

Izabrane vesti

Fudbaler Liverpula besprekorno je pokrivao prostor na sredini terena punih 90 minuta, bez greške odradio značajne zadatke u defanzivi i pokrenuo na desetine akcija domaćeg sastava. Vrlo često saigrači su najviše poverenja imali baš u njega, davali mu loptu, a Grujić nijednog trenutka nije ustuknuo. Uvek pravi pas, odmeren, bez mnogo komplikovanja. 

Mogao je, doduše, Grujić dosta toga da upropasti u 88. minutu, kada je napravio očigledan penal nad svojim drugom Lukom Jovićem, ali sudija Šlager je ostao nem na povlačenje u šesnaestercu...

Herta je do gola došla u 40. minutu posle sjajnog centaršuta Marvina Platenharta i još boljeg udarca glavom Marka Grujića. Sjajno pozicioniranje, skok pre jednog defanzivca Ajntrahta i velika radost za srpskog internacionalca. 

Ajntraht je najbliži golu bio na samom startu utakmice, kada je Sebastijan Ale pogodio stativu. Ekipa Adija Hitera posle toga nije uspela da stvori tako dobru priliku. Evidentno je da su momci iz Frankfurta u maloj krizi. Ovo im je drugi vezani poraz u Bundesligi. Luka Jović, dakle, nije uspeo da nastavi niz golova, Filip Kostić odigrao je za prelaznu ocenu dok je Mijat Gaćinović premalo proveo na terenu za konkretniji učinak i ocenu...

Herta je sada sustigla Ajntraht na tabeli, ima 23 boda, samo dva manje od četvrtoplasiranog RB Lajpciga i mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Petak
Verder - Fortuna Dizeldorf 3:1 (1:1)
/Mevald 20, Harnik 71, Sardžent 78 - Lukebakio 43pen/

Subota
Leverkuzen - Augzburg 1:0 (0:0)
/Alario 75/

Bajern - Nirnberg 3:0 (2:0)
/Levandovski 9, 27, Riberi 57/

Frajburg - RB Lajpcig 3:0 (1:0)
/Petersen 12, Valdšmit 45+1, Franc 52/

Šalke - Dortmund 1:2 (0:1)
/Kaliđuri 61 - Dilejni 7, Sančo 75/

Volfzburg - Hofenhajm 2:2 (2:1)
/Bičakčić 20ag, Ginček 32 - Belfodil 4, Kramarić 72/

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:0 (1:0)
/Grujić 40/

Nedelja
15.30: (1,90) Majnc (3,50) Hanover (4,10)
18.00: (1,50) Menhengladbah (4,40) Štutgart (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara