Trinkijeri: Dve ključne stvari - 39 skokova i odbrana Vanje Marinkovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.12.18. | 20:45

"Nigde na svetu nisam doživeo da nas ovoliko navijača čeka, to je savršeno", rekao je Italijan na klupi crno-belih

Partizan je odigrao dobar meč i uspeo da savlada Igokeu u gostima s 97:84. Nisu crno-beli blistali, a opet su dali blizu 100 poena i to je nešto što Andreu Trinkijerija može veoma da raduje.

Naravno, centralna figura utakmice bio je Vanja Marinković koji je dao šest trojki i stigao do 28 datih poena.

Izabrane vesti

Posle utakmice, trener crno-belih Andrea Trijnkijeri je i pored tako dobrog napada Marinkovića istakao njegovu odbranu kao jedan od dva ključna razloga pobede.
"Dve su ključne stvari bile. Jako teška utakmica. Igokea je težak protivnik, širi jako teren, ima puno šutera na terenu. Tu je još jedan igrač, Vilijams, koji daje veliku dubinu u napadu. Bila je jako teška utakmica da se pripremi i da se igra, ali dve su ključne stvari: 39 skokova i odbrana Vanje Marinkovića. Nigde na svetu nisam doživeo da nas ovoliko navijača čeka, to je savršeno", istakao je trener Partizana posle utakmice pohvalivši atmosferu u Laktašima gde je bilo dosta navijača crno-belih.

Žarko Milaković, trener Igokee, istakao je posle meča da je njegov tim primio previše poena.
"Došlo je na naplatu to što smo u prethodnim utakmicama primali veliki broj poena, nedopustivo je da kući primiš ovoliko koševa. Mislili smo da napadom možemo da kompenzujemo sve. Nismo imali koncetraciju, imali smo energiju, ali nismo imali koncentraciju. Bili smo rasuti što je rezultiralo Partizanovom pobedom. Znali su šta hoće, da kompenzuju svoje izgubljene lopte sa napadom više. Mi svojim iskustvom nismo odgovorili tome".

Partizan sada ima skor 5-5 i drži petu poziciju na tabeli.

Foto: ABA liga


tagovi

Andrea TrinkijeriVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara