Ватерполисти Војводине дочекују Соларис

Ватерполисти Војводине у недељу од 19 часова на Сланој бари дочекују Соларис у 8. колу Триглав регионалне А2 лиге.
Boris Šiman vaterpolista Vojvodine Foto: Dnevnik.rs
Фото: Борис Шиман ватерполиста Војводине Фото: Дневник.рс

Новосађани су везали три победе и даће све од себе како би у последњем мечу првог дела сезоне освојили бодове, али посао им нимало неће бити лак. Соларис је други на табели и до сада је забележио само један пораз и то од првопласиране Будве.

– Припремали смо се за овај сусрет као и за сваку другу утакмицу. Одиграли смо турнир у Новом Саду против две мађарске екипе, Сентеша и Дебрецина и репрезентације Јапана. То нам је одлично послужило за припрему за Соларис, који је један од најозбиљнијих клубова у овом рангу. ИМају само један пораз и то од Будве, која је, такође, кандидат за улазак у А1 лигу – истакао је шеф стручног штаба Војводине Дарко Билић.

Новосађани су се до сада четири пута радовали, док у три сусрета су поражени. Победе у последње три утакмице дају им за право да се надају повољном исходу и у данашњем сусрету.

– Имамо шансе, које ћемо гледати да искористимо, поготово што играмо пред домаћом публиком. Као и сваки пут и сада ћемо ићи на победу. Биће јако тешко, то је сигурно. Ово је и за њих веома битна утакмица, јер они циљају повратак у А1 лигу. Имају десет искусних играча и пред нама је тежак посао.

Тренер Војводине моћи ће да рачуна на већину ученика.

– На располагању једино неће бити Марић и Рончевић. Вратио се Радуловић и у базену ће бити исти састав као у претходном мечу против Партизана у четвртфиналу Купа Србије. За нас ће ово бити прилика и да видимо шта смо урадили у овом делу сезоне – поручио је Дарко Билић.

        К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести