');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

SLUČAJ "HAVANA" Očekuje se presuda za iznudu novca u kazinu u kojoj je učestvovao ubijeni Vlada Pop

Viši sud u Beogradu izreći će 24. decembra prvostepenu presudu optuženima u slučaju poznatom kao "Havana", pošto je danas okončano suđenje.

havana Foto: M. Jošida / RAS Srbija
havana

Prvooptuženi, vlasnik kluba "Havana" Vladimir Popović zvani Pop (43) ubijen je 1. decembra u Beogradu i protiv njega će biti obustavljen postupak, pa će presuda biti izrečena drugoj dvojici optuženih za iznudu i teške telesne povrede.

Sva trojica optuženih se od 8. jula ove godine brane sa slobode, kada im je ukinut kućni pritvor, u kojem su bili od decembra prošle godine, a prethodno 10-ak meseci u klasičnom pritvoru.

Ubijeni Vladimir Popović i optuženi Vojislav Kostić
Foto: Privatna arhiva
Ubijeni Vladimir Popović i optuženi Vojislav Kostić

Pored Popovića, u ovom slučaju su optuženi pripadnik žandarmetije Vojislav Kostić (37) i Dalibor Đorić (36). Oni se terete da su od Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobil.

Sumnja se da su 29. decembra 2016. godine u Popovićevom klubu "Havana" u cilju iznude novca, prebili jednog od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Policija je tada saopštila da je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela. Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio u vezi "škaljarskim kriminalnim" klanom iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.