VREMENSKA PROGNOZA: Jutra u minusu, dani u plusu

B. Ca.

11. 01. 2019. u 07:14

Narednih dana, prema najavama meteorologa, u našoj zemlji oblačno uz manji rast snežnog pokrivača

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Јутра у минусу, дани у плусу

PREMA prognozi meteorologa, u petak se u Srbiji očekuje oblačno vreme, na severu Vojvodine suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom, uz manje povećanje visine pokrivača. Padavine bi posle podne trebalo postepeno da prestanu, a temperature će biti od šest stepeni ispod nule do najviša dva stepena. Na putevima je moguća je poledica.

Prvi dan vikenda počeće hladnim jutrom, uz maglu i mraz po kotlinama, a tokom dana biće oblačno, ali suvo. Jedino je na severu moguć slab sneg. Temperature će biti od najnižih minus 10 do najviša tri Celzijusova. U nedelju u većini krajeva biće oblačno i hladno, ponegde kiša i sneg, sa temperaturama od minus osam do sedam stepeni.

Iduća sedmica počeće oblačno, ponegde sa kišom i susnežicom, a u planinskim predelima sa slabim snegom. Najniža temperatura biće čestiri stepena ispod nule, a najviša do osam Celzijusovih. I narednih nekoliko dana biće umereno, do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i snegom. Najviša dnevna temperatura biće u granicama proseka za sredinu januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)