≫ 

Orlovi leteli samo 25 minuta: Rukometaši naljutili Francuze ludim golom i doživeli nemilosrdnu lekciju! (VIDEO)

Izabranici Nenada Peruničića doživeli bolno prizemljenje

  • 20

Rukometaši Srbije doživeli su težak poraz od Francuske u 2. kolu Svetskog prvenstva, iako su parirali u prvom poluvremenu skoro do kraja, deklasirani su sa 32:21!

Odigrala je reprezentacija Srbije odličan meč protiv Rusije na startu Svetskog prvenstva, ali nije uspela da zabeleži pobedu (30:30).

Onda je usledio još teži zadatak, duel sa favoritom za osvajanje planetarnog nadmetanja, timom Francuske, koji ujedno brani titulu.

Nažalost, ekipu je već zadesio i veliki peh, zbog povrede smo ostali bez Nemanje Zelenovića, ali to nije demoralisalo Orlove, herojski su ušli u meč, vodili i diktirali tempo u prvih 25 minuta, posle čega se igra potpuno raspala i postavljalo se pitanje samo o razlici na kraju.

Ranije u toku subote, u okviru naše grupe, Rusija je bila bolja od Koreje sa 34:27, Nemačka je savladala Brazil sa 34:21.

U narednom kolu, Orlovi igraju 14. januara protiv Brazilaca od 15.30.

SRBIJA - FRANCUSKA (12:15)

Berlin: Mercedes Benc Arena Gledalaca - 12.000

SRBIJA: Pušica 2, Vorkapić, Orbović 3, Vujić 1, Verkić, Radivojević 6, Nenadić, Ilić, Mošić 4, Ilić V 3, Nikolić, Kukić, Marsenić 2, Obradović 2, Cupara

FRANCUSKA: Dumulin,Remili 5, Lagard 2, Mem 3, Žerard, Mae 4, Grebil 3, En Gesan 2, Abalo 2, Soraindo, Gigu 3, Karabatić 1, Fabregas 5, Kler, Dipanda, Port 2

Foto: Tanjug/AP

PRVO POLUVREME - Orlovi se herojski držali skoro 25 minuta

Iako je Francuska bolje ušla u meč golom Mema, Orlovi su uzvratili za preokret i 3:1, Mošić nas je pokrenuo prvo pogotkom sa 10 metara, a Nenadić se nadovezao za lepu seriju.

Imao je i Marsenić sjajan momenat za 4:2, kome je prethodilo isključenje Luke Karabatića. U uvodnim momentima, perfektno zalaganje i hrabrost doneli su rezultat protiv favorizovanih Trikolora.

Ipak, uz sedmerac Gigua, Francuska je izjednačila, a prečka ih je sprečila da dođu do preokreta. Vanja Ilić nam je potom vratio prednost iz sedmerca!

Usledio je zatim sudar koji je samo potvrdio kako se "gine" za svaku loptu. Marseniš se sudario sa protivničkim igračem i zaradio je posekotinu na glavi, ali nije oklevao, požurio je da se vrati što pre u igru.

Radivojević je zatim bacio u trans naše navijače, vezao je tri pogotka koji su nam održavali prednost, sve do 8:7, a svetski prvaci su tek preokrenuli na 10:9 u 23. minutu.

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, pala je kontra iz koje je Francuska povela sa +2, pa je Peruničić uzeo tajm-aut.

Iako je Cupara odbranio sedmerac, koji je izveden kao potcenjivački i nonšalantni lob, nismo to uspeli da kaznimo, rivali su odmakli na 12:9 pred finiš poluvremena.

Konačno nas je na kratko razdrmao Vanja Ilić iz sedmerca, ali su se i Francuzi razigrali i opustili, 14:10 je već malo demoralisalo Orlove.

Foto: Tanjug/AP

Na kraju, za 15:12, viđen je najluđi gol na prvenstvu! Pred pauzu, nije bilo vremena, samo je Mošić mogao da šutira kroz blok, a preko živog zida je lukavo šutirao.

Postigao je gol iz direktnog slobodnog udarca tako što je iskoristio i nespretnu reakciju golmana Žerar, lopta mu je prošla kroz ruke u mrežu.

VIDEO - Srbija dala najluđi gol svetskom prvaku u rukometu!

DRUGO POLUVREME - Potpuni potop Orlova, Francuska nemilosrdna!

Nažalost, Francuska je počela da igra u skladu sa reputacijom i povela sa 17:12, Orlovi su propustili idealnu priliku da iz kontre odlično počnu 2. poluvreme. Inače, drugi golman Verkić zamenio je Cuparu i odmah došao do odbrane. Nažalost, nije uspeo da ukroti i sedmerac, a Vujić je prekinuo seriju za 13:17.

Ni posle tajm-auta Peruničića se ništa nije promenilo, samo smo jednom uzdrmali prečku, dok je Francuska već odahnula sa distancom od +6.

U prvih 10 minuta 2. dela igre, serija je bila nemilosrdna, sa čak 6:1...

Posle toga bili smo prepušteni na milost i nemilost Francuzima, koji su bili sve nemilosrdniji, kao da ih je gol za kraj poluvremena razljutio.

Nemoćno je Peruničić širio ruke, a 10 minuta pre kraja, Orlovi su bili na -11, pa se samo postavljalo pitanje hoće li svetski prvaci prikočiti. Nažalost, rešili su da pumpaju samopouzdanje pred nastavak turnira.

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO - Rusima suđeno 9 sedmeraca za poluvreme protiv Orlova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    12. januar 2019 | 20:52

    Je li ovo protiv nas igra neka ekipa iz Afrike?

  • S.z

    12. januar 2019 | 22:20

    Bruka, sramota, rasulo, dokle vise ? Juce sam ovo i najavio ali ovako nesto jadno protiv ekipe koja nije ni za uporediti na one stare Francuze i koja nas sa pola snage RAZBIJE nisam ni mogao sanjati. Perunicicu nemas pojma, nisi za trenera, zalutao si, tvoji tajm auti su smesni, vecito neko podizanje morala igracima bez da se sa njima uigravaju akcije i pravi nekakav sistem. Odlazi zajedno sa svima koji rukovode ovim prelepim sportom kod nas....

  • ja

    12. januar 2019 | 21:10

    Pa da li ovaj nas golman može sta da odbrani...rupa na golu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA