OPSADNO STANJE U RIMU! SKORO 40 GODINA ČEKALI SU NJEGOVO HAPŠENJE: Član ZABRANJENE levičarske grupe izručen, neviđene MERE OBEZBEĐENJA (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

UHAPŠEN U BOLIVIJI

OPSADNO STANJE U RIMU! SKORO 40 GODINA ČEKALI SU NJEGOVO HAPŠENJE: Član ZABRANJENE levičarske grupe izručen, neviđene MERE OBEZBEĐENJA (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Italijanski bivši ekstremni levičar Čezare Batisti (64), osuđen na doživotnu robiju zbog ubistava, stigao je danas italijanskim vojnim avionom iz Bolivije na rimski aerodrom.

Batisti je, bez lisica, izašao iz aviona okružen policijom. Batisti je bio skoro 40 godina u bekstvu, a uhapšen je u subotu u Santa Kruzu, u Boliviji. Uhapsio ga je Interpol.

1 / 14 Foto: EPA

On je osuđen na doživotni zatvor zbog umešanosti u četiri ubistva 70-ih godina prošlog veka, kao član ultra levičarske grupe "Naoružani proleteri za komunizam".

Nakon što je pobegao iz zatvora 1981. godine, neko vreme je živeo u Francuskoj, pre nego što je pobegao u Brazil.

On je u toj zemlji živeo uz podršku bivšeg predsednika levičara Luisa Injacija Lula da Silve.

Nakon što je nedavno pobedio na izborima, novo brazilski predsednik Žair Bolsonaro je obećao da će Bastistija isporučiti Italiji.

Zahtev Batistijevih advokata da se to ne učini je odbijen i u decembru prošle godine brazilski vrhovni sud je naredio njegovo hapšenje. On je nakon toga nestao.

Prema rečima bolivijskog ministra unutrašnjih poslova, Batisti je pronađen na ulicama Bolivije, u koju je ušao ilegalno.

Inače, Batisti je postao uspešan pisac kriminalističkih priča, a prošle godine je izjavio da strahuje da će biti mučen i ubijen ukoliko ga isporuče Italiji.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track