BOLNO I POUČNO: Peruničić o SP, riziku, smeni generacija

S. K.

23. 01. 2019. u 15:32

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić ima puno poverenje i ostaće na tom mestu, potvrdio je danas predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković

БОЛНО И ПОУЧНО: Перуничић о СП, ризику, смени генерација

Nenad Peruničić Foto: N. Paraušić

NENAD Peruničić se ne kaje što je na SP u Nemačkoj i Danskoj poveo podmlađenu reprezentaciju sa sedmoricom debitanata, ali i priznaje da mu je teško zbog 18. mesta na planeti. Selektor rukometaša je podvukao da je smena generacije bila nužna i da neće odustati od namere da istrpi talentovane igrače.

- Uoči odlaska na SP rekao sam da će za mene biti veliki neuspeh ako ne prođemo prvi krug. Možda je to bilo hazarderski s obzirom na kvalitet i smenu generacije - istakao je Peruničić.

I sam je naglasio da je ostvaren najgori plasman u istoriji na velikim takmičenjima.

- Veoma je bolno 18. mesto, ali ja stojim iza njega. Znam koliko smo svi želeli drugi krug... Nažalost, nekad i sreća mora da posluži. Ne želim da pravim alibi i da govorim da smo bili u najtežoj grupi, da je suđenje u prvom meču protiv Rusa (30:30) bilo nepravedno. Nismo želeli ni da govorimo o tome koliko nam nedostaje najbolji igrač Zelenović, koji se povredio na startu šampionata. Za ovakve promene potrebno je i vreme.

Kormilar "orlova" je naglasio da stoji iza momaka koje je odabrao:

- Nemam nijednu reč zamerke na te igrače. Očigledno sada imaju manjak kvaliteta, ali verujem da će to nadograditi. Posle utakmica govorio sam im da ne budu razočarani, već da sve shvate kao lekciju. Čvrsto stojim iza ovoga šta radim, svestan sam rizika što sam se odlučio za smenu generacije.

Peruničić je i primetio da je sa smenom generacije možda i zakašnjeno:

- Nismo to uradili na vreme, a ne želim da igrači koji će biti nosioci propuštaju takmičenja. Ne upirem prst ni u koga, ali jurili smo rezultate, pa smo bili 12, 13.

Strateg Srbije je istako da mu je najvažnije zdravlje igrača, tako da nije hteo da primora Zelenovića da igra pod blokadom. Peruničić je primetio da je neke igrače "pojelo veliko takmičenje", da igrači ne smeju da prave početničke igre... Ali već se okreće bliskoj budućnosti i kvalifikacijama za EP iduće godine.

- Teško je, ali učinićemo sve da odemo na EP. Želim samo da svi budu zdravi - rekao je Peruničić.

ĐURKOVIĆ: PUNA PODRŠKA PERUNIČIĆU
PREDSEDNIK RSS Božidar Đurković je odbacio priče o navodnoj smeni selektora:
- Imamo puno poverenje u Nenada Peruničića i momke. Talentovani su, moraju puno da rade i rezultati će da dođu. A što se učinka na SP tiče, očigledno je da je postojala nesrazmera između velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta. Bilo je dosta debitanata, podmladili smo ekipu i za sve je potrebno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

23.01.2019. 15:44

Све док црногорски кадрови воде наш рукомет (и не само рукомет) даље пропадање је сигурно.

Petar

23.01.2019. 21:03

sta glumis kakva smena generacija na SP to su smešne priče jednostavno nemate kvalitet i nemate vrhunskog igrača već prosečne i ispod toga.Sramna igra bez ideja i emocije , malodušnost i totalna neorganizovanost dala je ovat rezultat.Ti kao trener si promašaj jer niti si pedagog pokazao si se u tajm autima , a niti si neki strateg jer kada se lomio rezultat loša koncepcija igre i nerezonske izmene su pokazale da osim što si bio dobar igrač , trener si jako loš da nekažem slab.