≫ 

Rafa čeka Noleta kao zapeta puška: Demonstrirao je silu protiv Cicipasa za finale Australijan opena! (VIDEO)

Prvo polufinale nije opravdalo očekivanja napete borbe

  • 21

Stefanos Cicipas i Rafael Nadal odigrali su prvi meč polufinala Australijan opena, ali na terenu kao da je bio samo Španac - 6:2, 6:4, 6:0!

Petnaesti igrač sveta potpuno je zaludeo Grke tenisom, baš kao Novak Đoković Srbe svojevremeno, kada je u našoj zemlji počeo ozbiljnije da se prati beli sport.

Došao je do polufinala potpuno zasluženo, izbacivši i Rodžera Federera u osmini finala, zatim Bautistu Aguta, što je bila potvrda da će Rafa morati oprezno da pristupi meču.

 

Tako je i bilo, nije Rafa potcenio Grka, demonstrirao je silu od starta i naterao rivala da podlegne pritisku važnosti duela, pa potpuno spremno i odmorno čeka drugo polufinale između Novaka Đokovića i Lukasa Puia, koje će na programu biti u petak u jutarnjim časovima po srenjeevropskom vremenu, od 9.30.

Da sve izgleda impresivnije, Nadal na putu do finala nije izgubio nijedan set!

Foto: Tanjug/AP

PRVI SET - Nadal održao čas talentovanom rivalu

Prvi servis gem je lagano u svoju korist rešio Grk, koji i ovaj put ima sjajnu, skoro karnevalsku podršku sunarodnika.

U nastavku, Rafa je iskusno uspeo da utiša navijače u trećem gemu, već prvu brejk šansu pretvorio je u svoje vođstvo od 2:1, nije ni trunku nade dozvolio kombinacijom oštrih bekhenda i forhenda.

Usledila su čak tri gema koja su završavana sa nulom na jednoj strani, pa novi brejk Nadala, pri kom se činilo da je Cicipas podlegao utisku i važnosti duela - na njemu je da to prevaziđe, kako meč bude odmicao...

Shodno rezultatu, i ne čudi obeshrabrenost Cicipasa pri servisu Nadala za set, samo je jedan poen prepušten Grku.

Foto: Tanjug/AP

DRUGI SET - Rafa davao lažnu nadu Cicipasu do finiša

Počelo je idealno po Cicipasa, ostavio je Nadala na nuli, a zatim dobar tempo pri servisu održao i za 2:1.

Ipak, pri 2:2, Nadal je poveo sa 40:15 i probudio inat u Cicipasu, koji je kombinacijom servisa i izlaska na mrežu uspeo da ukroti Španca.

Foto: Tanjug/AP

Sprečio je novi brejk i izazvao ovacije publike, očigledno nisu baš očekivali da sve ovo reši u svoju koristi posle slabog starta gema.

Ipak, u devetom gemu je Rafael Nadal ipak izvukao brejk i najavio novo osvajanje seta! Posle novih 40:15 na servis rivala, nije dozvolio izlazak iz ponora.

Nakon toga, samo se reprizirao završni gem prvog seta, nonšalantno je delovao Cicipas pri razmenama, Rafa se prošetao do ulaska u treći set.

Foto: Tanjug/AP

TREĆI SET - Potpuno se predao Grk, kraj bajke!

Dodao je gas Rafa kako bi što manje vremena proveo na terenu, ređali su se majstorski potezi, bilo je u pojedinim trenucima nemoguće izboriti se sa fanatičnošću Španca da svaku loptu stigne.

Brejkom je otvorio set, a na 3:0 je povisio maestralnim lobom iz potpune defanzive, kada ga je na mreži čekao Cicipas.

To mu je potpuno slomilo samopouzdanje, pa je Nadal gazio do nule za konačan trijumf, posle nešto više od sat i 45 minuta igre.

VIDEO - Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

Đoković je veliki favorit za plasman u finale Australijan open. Kvota na njega protiv Puja, u polufinalu koje se igra u petak ujutru, je tek 1,05, a kvota da će slaviti sa 3:0 u setovima (HS 1) 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Đoković - Puj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    24. januar 2019 | 11:50

    Ovaj Grk je smesan, neka trenira jos nekoliko godina da bar moze brejk da uzme. Napred Nole,zgazi ih sve!!!

  • Realno

    24. januar 2019 | 11:06

    Rafa se prošetao do finala,nije ispustio čini mi se svoj servis nijednom a pritom nije izgubio set...Jeziva forma...Ali u finalu će ga čekati njegov kriptonit-Nole...Pa da vidimo...

  • ...

    24. januar 2019 | 11:48

    Svi oni izgledaju jako,spremno,mocno...dok ne naidju na doktora Noleta,a posle sledi otreznjenje,vracanje u realnost,I tako to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA