RAFA ZOVE NA KLASIKO: Nadal lako savladao Cicipasa i čeka boljeg iz meča Đoković-Puj

J. Jevremović

24. 01. 2019. u 11:33

Šampion Melburna iz 2009. godine, lakše nego što se očekivalo, eliminisao je Grka Stefanosa Cicipasa za samo sat vremena i 46 minuta igre - 6:2, 6:4, 6:0

РАФА ЗОВЕ НА КЛАСИКО: Надал лако савладао Циципаса и чека бољег из меча Ђоковић-Пуј

Rafa Nadal foto: Tanjug/AP

DA još nije vreme za smenu generacija u tenisu, Rafael Nadal potvrdio je laganom pobedom nad Stefanosom Cicipasom u prvom polufinalu Australijan opena - 6:2, 6:4, 6:0. Druga šansa novog talasa je u rukama Luke Puja, koji u debitantskom nastupu u završnici grend slema ima još teži zadatak - da iznenadi šestostrukog šampiona. Novak Đoković sutra (9.30) daje odgovor na Rafin poziv za 53. "klasiko" u nedelju od 9.30.

Svetski broj jedan ljutio se na pitanja medija oko finala sa velikim rivalom, ali posle ispadanja brojnih favorita u oba dela žreba dalo se naslutiti ko će u borbu za trofej. Cicipas nije bio ni blizu još jedne senzacije nakon trijumfa nad Federerom, a Francuza bi, takođe, mogao da muči sindrom najvećeg meča u karijeri.

- Luka prvi put igra u polufinalu, a koliko ih je Novak odigrao? Jasno je ko je favorit, mada Puj može da pobedi svakoga kad igra dobro - poručio je Nadal.

Čak 34. put se Srbin našao među četvoricom najboljih na slemovima, a sutra će se boriti za 24. finale. Rafa je na impresivan način ušao u svoje 25. (peto u Melburnu), a svih šest mečeva dobio je rutinom koju obično ima na pariskoj šljaci - 3:0.

- Mogu ja još bolje - rekao je Španac Mekinrou, koji se umalo nije srušio na teren posle ove izjave.

Pitao se Amerikanac zar može bolje od perfektnog nastupa protiv opasnog Grka...

- Ovo nije bio samo sjajan meč, nego i sjajan turnir. Svaki dan sam igrao vrlo dobro. Posle toliko meseci bez mečeva, dobio sam opet neverovatnu energiju. Kada sam otkazao Brizbejn uoči Australijan opena, teško mi je bilo da zamislim da ću dogurati dovde.

Četiri meseca Nadal nije igrao zbog problema sa povredama. Predao je Del Potru polufinale Ju-Es opena, a sada nastavlja gde je stao - ka najvećim trofejima i prvom mestu na listi.

Ukoliko Đoković kiksne protiv Puja, a preporođeni Majorčanin podigne trofej, razlika će biti tek nešto više od 500 bodova. Ako aktuelni broj jedan sedmi put uzme titulu, prednost će iznositi skoro 2.000 bodova.

ATP lista je samo trenutna zabava dok se ne zahuktaju stvari na onoj večnoj, gde Federer vodi sa 20 slemova. U igri je 18. recka za Rafu i 15. za Noleta, koji nikada nije gubio u Australiji kada bi dogurao do polufinala.

- U poslednjoj deceniji imao sam mnogo uspeha ovde. Lepo je početi sezonu na pravi način, zato forsiram sebe da najbolje odigram u Melburnu. Ali nisam jedini, mnogo igrača želi ovaj trofej. Dolaze i mlađe generacije, a Luka Puj ima kvalitet za samu završnicu. Mučio se da bude konstantan prošle sezone, ali sigurno ima potencijal za top 15, top 10. Smešno je to što se nikada do sada nismo sastali, a trenirali smo toliko puta zajedno...

Skor Đokovića protiv redovnih mušterija iz Francuske još više mami osmeh, ali bi Puj mogao daleko više da oznoji srpskog tenisera nego na treninzima u Monte Karlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Čikita

24.01.2019. 11:50

Tako to radi sampion. Mlada nada moze da bude ponosna na sebe. Vise sreće u narednom izvlacenju.

MILORAD

24.01.2019. 14:42

OVAJ NADAL TO RADI TOLIKO LAKO I UVERLJIVO KAO STO JE I LUJ AAMSTRONG OSVAJAO PARIS TUR 8 PUTA ... ISTI DOKTOR JE SADA I U NADALOVOM TIMU ... NIKO TAKO LAKO I UVERLJIVO POSLE DUGE PAUSE NIJE DOBIJAO MECEVE STO ISKRENO DOVODI U SUMNJU DA STVARI NISU TAKO CISTE ... NAIME NIKO NE MOZE DA POTVRDI ALI VERUJE SE DA JE AMSTRONGU VRSENA TRANFUZIJA ILI KOMPLETNA PROMENA KRVI OBOGACENE KISEONILOM PRED VELIKU TRKU

Miki-Zg

24.01.2019. 18:54

@MILORAD - Vrlo moguće ,samo Zapadnim sportistima je sve dopušteno ,a ruske za svoje grijehe kazne ?

malo ekskluzivne statistike

24.01.2019. 22:34

@MILORAD - protiv Novaka oduvek je sve bilo dozvoljeno, pa i osiromašeni uranijum .. uporedite prošlogodišnjeg Rafu protiv Feda i ovog .. nekad pihtija sad je britka sablja, mislite o tome

gram ekskluzivne statistike

24.01.2019. 22:32

ili verovali ili ne .. ako prođe SF, finale će biti Novakov 100-ti (stoti) meč protiv Rafe i Rodžera (Rafa 91; Roger 85) u verovatno najvećem trojnom sportskom rivalstvu ikada. Mada Nolo ima pozitivan skor sa obojcom, titulu najuspešnijeg od samo početka drži Rafa sa trenutno 53.33% uspešnosti, sledi Novak 52.53% a od 2011 Fed čuva začelje sa 'skromnih' 43.53%. Dakle .. Novak je PRVI PUT u prilici da eventualnom pobedom postane najuspešniji i u ovoj 3GOAT statistici .. u to ime, IDEMO !!!