≫ 

Posle surove pobede, Rafa Nadal je na zanimljiv način najavio Đokovićevo polufinale! (VIDEO)

U svom stilu, politički korektno - dao je šansu i Puiju.

  • 0

Rafael Nadal spreman je za finale Australijan opena, u kom će igrati protiv Lukasa Puija ili Novaka Đokovića.

Nadal je u polufinalu deklasirao Stefanosa Cicipasa, talentovanog Grka koji nije uspeo da iznese teret važnosti meča. Posle meča, bio je raspoložen za priču.

- Ovaj teren i ova publika su mi dali neverovatnu energiju! Neverovatno je biti peti put u finalu, ponosan sam - rekao je Španac.

Inače, ovo će biti 25. grend slem finale za Rafu, a peto na Australijan openu. Osvojio je titulu 2009. u Melburnu, poražen je 2012, 2014. i 2017. godine.

Ljubitelji tenisa nadaju se derbiju protiv Novaka Đokovića, koji je imao lep put do završnice. U četvrtfinalu čak nije ni igrao ceo meč zbog predaje premorenog Keija Nišikorija, pa je spreman za polufinale.

- Novak je favorit, toliko puta je bio u toj poziciji, zna kako da se nosi u ovakvim mečevima. Luka je tu prvi put, dobio je neverovatno poslednji meč, tu je kao jedan od igrača sa potencijalom, može dobiti  bilo koga kada mu dobro krene - dao je odmeren odgovor Rafa, uz nimalo pretenciozno obraćanje teniserima novog talasa.

- Ne treba im nikakva poruka sa moje strane. Dobri su i napreduju iz meseca u mesec!

Takođe, Džon Mekinro, koji je intervjuisao Rafu, izneo je opasku da bi Španac trebalo da postane političar, zbog toga što ume da kaže "prave stvari".

VIDEO - Đoković o predaji Nišikorija

Nole je od početka turnira prvi favorit za osvajanje Australijan opena. Sada je kvota na njega 1,80, dok je na Nadala 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Australijan opena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA