≫ 

Nova misterija u nestanku aviona Emilijana Sale: Pilot pre poletanja izgovorio jezive poslednje reči! (FOTO)

Dejv Ibotson, 60-godišnji pilot, očigledno nije bio preterano vešt sa komandama na Pajperu koji je nestao iznad Lamanša

  • 14
Emilijano Sala; Foto: Instagram.com

Nekoliko dana već traje misterija povodom nestanka aviona u kojem je bio Emilijano Sala, najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa. On je nestao sa radara prilikom leta preko Lamanša, kada je iz Nanta leteo prema Kardifu.

Policija traga već tri dana za nestalim argentinskim fudbalerom i 60-godišnjim engleskim pilotom, Dejvom Ibotsonom, koji je upravljao letelicom.

U pitanju je mali avion, Pajper PA-46 Malibu, koji je imao određene probleme i prilikom leta iz Kardifa za Nant, a i prilikom poletanja iz Nanta u suprotnom smeru.

Čak je dva puta imao neuspešno poletanje, da bi iz trećeg pokušaja ipak uspeo. Bio je to, ispostavilo se, poslednji let za mali avion, koji je nestao sa radara tačno u 20.30, 21. januara po lokalnom vremenu.

Sala je iz aviona poslao uznemirujuće poruke koje su slutile na najgore i bilo je jasno da sa avionom nešto nije u redu, a navodno je kopilot pre leta odlučio da se ne vraća tim avionom za Englesku, nakon što je prvi let bio težak.

Engleski mediji uspeli su da pronađu poruke pilota koji je upravljao avionom, koje su jezive i slute na to da je bio limitiran upravljanjem ovakvog aviona, odnosno da nije najbolje poznavao komande.

Ilustracija; Prepiska ibotsona na Fejsbuku pre poletanja kada je nestao avion u kome je bio Sala; Foto: Tanjug/AP/Facebook/Dave Ibbotson

Ibotson se na svom Fejsbuk profilu, koji je kasnije obrisan, čekirao na aerodromu u Nantu, posle čega je ćaskao sa prijateljem, gde je otkrio da nije bio loš tokom leta za Nant, ali da je pomalo zastareo sa ILS-om (Sistemom instrumenata za sletanje).

Jedan od njegovih prijatelja ga je šokiran pitao: Zastareo sa ILS-om? Ne mogu da verujem!

Usledio je odgovor: Želiš da se kladiš, malo više na višem nivou, nego na nižem - odgovorio je Ibotson.

Kardif je demantovao da je avion pripadao njihovom predsedniku, kao što je prvobitno objavljeno. Prema novim informacijama, avion je pripadao škotskom agentu Viliju Mek Keju, koji je pregovarao u transferu Sale u Nant za 17 miliona evra.

Navijači Nanta u suzama se već opraštaju od Sale, Foto: Tanjug/AP

Sudbina je bila neverovatna i poigrala se sa Salom, koga su pre transfera u Kardif ubeđivali Kinezi u nudili mu neverovatne uslove, faktički ugovor života, a ne samo 30 miliona evra. Ipak, odlučio se potpiše za Kardif i završio je u "plavoj grobnici".

Policija treći dan traga za nestalim fudbalerom i pilotom i dali su četiri opcije šta je moguće da se desilo sa avionom, ali daju male šanse da će ih pronaći žive, pa čak i da će ikada pronaći njihova tela.

Njegovi roditelji u Argentini su neutešni i nadaju se da je nekim čudom njihov sin ipak preživeo.

VIDEO: Otac poginulog fudbalera Emilija Sale od suza jedva došao do reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA