Vaše telo će vam poslati 9 očajničkih signala ako mu fali magnezijum

Slušajte vaše telo jer vam ono samo može reći šta mu treba da bi bilo zdravo

  • 0

Ukoliko se osećate umorno i primećujete da imate grčenje mišića tokom dana, onda vam vaše telo poručuje da je vreme da povećate unos magnezijuma.

Ovaj nedostatak nije isti kao osećaj da vam fali još malo sna u toku noći. Ukoliko nemate dovoljno magnezijuma u vašem telu, onda možete da osetite neke zdravstvene tegobe. To može da utiče na više od jednog organa, pa je neophodno posvetiti dosta pažnje određenim signalima.

Žudnja

Povećane žudnja za slatkim rezultat je nedostatka magnezijuma. Foto: Pixabay/Congerdesign

Povećana potreba za slatkišima ukazuje da vašem telu fale neki vitamini i minerali. Magnezijum se nalazi na samom vrhu ove liste ukoliko imate potrebu da pojedete parče torte ili slatkiše od kojih se obično uzdržavate. Kod žena se javlja manjak magnezijuma tokom menstrualnog ciklusa, pa mnoge dame u tom periodu uživaju u čokoladi.

Grčevi u mišićima

Posebno se javljaju u nogama, a osećaj zatezanja i bola sličan j eonom koji osećamo posle napornog treninga.

Problemi sa spavanjem

Kada do kasno uveče ne možete da zaspite, to možda dolazi kao posledica nedostatka magnezijuma u vašem organizmu. Magnezijum je ključan za opuštanje mozga.

Osteoporoza

Ukoliko vaš nivo magnezijuma ostane na niskom nivou, može da dođe do komplikacija i do razvoja bolesti kostiju u vašem telu. Bićete izloženi većem riziku od lomljenja kostiju.

Stres, anksioznost i depresija

Magnezijum je ključan i za psihičko zdravlje. Foto: Pixabay.com

Nervni sistem je jako važan, a njegovo zdravlje još važnije. Kada nemate dovoljno magnezijuma u telu, onda ne možete da se opustite i da se lakše izborite sa stresom. Ukoliko osetite da ste pod većim stresom i da se sve teže borite sa osećajem anksioznosti, obratite se lekaru.

Umor

Kako se telo ne odmara koliko je potrebno u toku noći i ne može da se opusti tokom dana, osećaćete se više umorni. Nedostatak energije povezan je sa nedostatkom magnezijuma.

Glavobolje

Osećaćete bol u glavi sve dok se nivo magnezijuma ne podigne do normalne granice.

Želudačni refluks

Kada jedete, hrana ponekad može da vam se vrati kao i želudačna kiselina i uzrokuje žgaravicu. Kada povećate unos masgnezijuma, stomak će postati zaštićeniji pa mu kiselina neće priređivati ovakve neprijatne osećaje.

Zatvor

Ako vam je nivo magnezijuma nizak, možete da imate problema sa konstipacijom jer digestivni trakt ne može da se opusti i da vam omogući normalno pražnjenej creva i njihov rad.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA