Čistačica ukrala iz direktorove kancelarije rešenje o svom otkazu: Kaže da nije ništa uradila i ima jak alibi

Sud u Zagrebu je naložio mora da se sprovede istraga

  • 1

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnje Sanjice, majke troje dece, koju bivši poslodavac tereti da je u prostorijama kompanije prvo dobrovoljno potpisala sporazumni raskid ugovora o radu pa ga zatim ukrala iz šefove kancelarije i otišla kod lekara da otvori bolovanje, piše Podravski.

Neobičnim slučajem iz Zagorja uskoro bi se trebao baviti tamošnji Opštinski sud, a priča na prvu zvuči zaista neverovatno.

Sanjica je u toj kompaniji bila zaposlena kao čistačica pa je tako imala ključeve od svih kancelarija. Jednog  jutra, nešto posle 9 sati, navodno je sa šefom potpisala rešenje o sporazumnom otkazu te je zadržala svoj primerak.

Nakon što je šef otišao iz kancelarije, ona je, barem tako stoji u optužnici, otključala vrata i ukrala jedini primerak koji je kompanija zadržala za sebe.

- Učinila je to samo zato da zadrži sva prava iz radnog odnosa jer je odmah nakon toga otišla kod lekara i otvorila bolovanje. Mi ne možemo jednostrano da raskinemo ugovor o radu za vreme bolovanja - navode u firmi u kojoj je Sanjica radila.

Ona negira sve optužbe.

Na ispitivanju koje je naložio Županijski sud u Zagrebu kaže kako ništa od toga nije istina.

- Nisam ništa potpisala, nikakav sporazumni raskid ugovora o radu. U sporno vreme koje se spominje, od 9 do 11 sati, ja sam bila kod lekara koji mi je otvorio bolovanje - branila se optužena Sanjica.

Foto: Shutterstock

Optužnicom je se tereti za krivično delo teška krađa.

Firma u kojoj je čistačica bila zaposlena najpre je protiv nje podnela krivičnu prijavu, koja je odbijena uz objašnjenje da tu ne može biti govora o “krivičnom delu teške krađe na drzak način”. Nakon toga, odbijen je i zahtev firme, koja je preuzela progon bivše radnice, da se spovede istraga ispitivanjem Sanjice i svedoka.

Sud u Zagrebu je naložio mora da se sprovede istraga.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bah

    24. januar 2019 | 22:12

    "krivicno delo teske kradje", pa jos i "na drzak nacin"... auu. pa nije ukrala milion evra i nekog ubila pri tom... Jos cete vi njoj da platite odstetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA