≫ 

Seks skandal potresa Škotsku: Bivši premijer optužen da je napadao žene u svojoj rezidenciji

Salmond je odbacio optužbe za seksualne napade zbog kojih je uhapšen

  • 1

Bivši premijer Škotske Aleks Salmond uhapšen je danas i optužen za seksualno uznemiravanje, objavila je škotska policija.

- Možemo potvrditi da je jedan 64-godišnjak uhapšen -  rekla je potparolka policije na pitanje o hapšenju Aleksa Salmonda koji je do 2014. vodio škotsku nacionalnu stranku (SNP).

Bivšem nacionalističkom čelniku, koji je doveo Škotsku na prag nezavisnosti 2014., na teret se stavljaju događaji iz 2013. tokom njegovog mandata kao predsednik pokrajinske vlade (2007. – 2014.)

Prema pisanju tamošnjim medijima, prijavljen je za seksualne napade koji su se odvijali u službenoj rezidenciji škotskih premijera.

Aleks Salmond je odlučno odbacio te optužbe.

U avgustu je rekao da odlazi iz SNP-a kako ne bi naštetio stranci.

- Aleks Salmond, bivši premijer Škotske i voditelj političke emisije na našoj televiziji, pušten je posle saslušanja. Krivični postupak se nastavlja. On ne može da ga komentariše - napisala je Margarita Simonjan, glavna urednica RT i Rusija sevodnja, na svom nalogu na Tviteru.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. januar 2019 | 16:19

    Bilo je toga i kod nas,i bice uvek ,za lepu zenu i zgodnu je veliki izazov dati ili nedati, a sve su svesne gde rade,moci funkcije, tako do njih je dal ce biti dosledne nekom moralnom kodeksu ili ce ga prekrsiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA