≫ 

Doktori su rekli da više nikada neću igrati tenis: Nadal otvorio dušu novinarima na AO, proglasio Novaka za favorita u polufinalu (VIDEO)

Španac je posle pobede u polufinalu iskreno govorio o trenutnoj formi i mogućim protivnicima u polufinalu u Melburnu

  • 2

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa i plasirao se u finale Australijan opena gde ga očekuje pobednik meča Luka Pui - Novak Đoković. 

Pre velikog finala, Španac je pričao o svojim protivnicima.

- Finale je finale... Naravno, Novak je sutra favorit. Bio je u takvoj situaciji dosta puta. Luki je ovo prvi put, tako da videćemo. To je teniski meč, sve je moguće. Ne mogu sada da pričam o finalu. Cilj mi je da nastavim da igram kako sam igrao, pa ćemo videti. Dosta toga radim dobro, tako da nemam oko čega da se bunim. Lično, samo želim da igram svoju igru, ne žalim se i očekujem jedan od onih posebnih dana - rekao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Posle povrede i oporavka, utisak je da je Rafa konačno pronašao  pravi ritam koji bi mogao da ga dovede do novog trofeja na gren slemu.

- Normalno je da sumnjate u mene, i ja sam sumnjam u sebe. Naravno, to nije problem. Razumem vaše sumnje jer imam iste. Sve što se dešava bi mi pravilo još veći problem pre deset godina jer sam tada konstantno morao da budem u ritmu kako bih igrao dobro. I ja sam iznenađen trenutnom formom.

- Znate, kada sam bio povredio nogu, doktori su mi rekli da verovatno nikada neću igrati na ovom nivou. od tada, zaista uživam u svakom momentu, svakom uspehu i godini u kojoj igram. Kada ti tako kažu, nikada ne znate kada će kraj. Posle te 2005. godine, sada sam ok. Cenim sve što mi se dešava. 

- Ali, sada bolje razumem da je samopouzdanje bitnije. Ja verujem u to da što ste stariji bolje podnosite to kada ne igrate puno tenisa. Ne mogu da igram kao Rodžer, kada nemam njegov servis. Ja nikada nisam tako servirao. Danas je bolje, pa imam i više vinera. Uvek pokušavam da budem agresivan, ne mogu protiv sebe -  jasan je Rafa.

Posle odlične igre Nadal je u novom finalu u Melburbu; Foto: Tanjug/AP

Novinare je zanimalo poređenje trenutne forme sa onom iz "zlatne ere" u kojoj je Španac vladao svetskim tenisom.

- Uvek ista stvar... Ne možemo da poredimo ostatak moje karijere sa današnjim danom. Igram dobro, dosta toga radim dobro. Rezultati koje sam ostvario kažu da sam i ranije dosta toga radio dobro. Ne možemo da kažemo da sada igram bolje nego ikada ranije, dosta toga sam postigao u karijeri. Trenutno moram svoju igru da adaptiram na moderna vremena i moje godine, to je sve. Pokušavam da se adaptiram na okolnosti u kojima se nalazim. To je jedino razlog zašto sam ovde i igram na ovom nivou - dodao je Nadal.

VIDEO: Peslatko: Nole dresira psa i odlično mu ide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    24. januar 2019 | 20:13

    Намазани Шпанац

  • Slobodoumnik

    24. januar 2019 | 22:31

    Kapa dole za teniskog gladijatora. Veliki borac, ratnik i to je njegov glavni adut. Ali, ja navijam za svog. Nole je nas sampion i jedini covek od koga sigurno na terenu strepe i ovakvi teniseri kakav je Nadal, cak i da to nikad ne prizna, jer Noleta mogu da pobede samo kada igraju vanzemaljski tenis, a da Nole ne bude na svom vrhunskom nivou. Nole mozda jos uvek ne igra kao sto je igrao, ali ako neko poznaje Nadala i njegovu igru, onda je to Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA