Kada se Crna Gora odvojila, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost? Vučić poručio: Granice su promenjene u vreme onih koji me danas najglasnije kritikuju

Ne zaboravite da su i 2009. godine promenili i mesto gde se razgovara o Kosovu, više to nisu UN nego EU - rekao je predsednik Vučić

  • 11

Novi zakon o poreklu imovine, koji će uskoro biti donet, će doprineti "izlečenju" političke scene u Srbiji, rekao je Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o izjavi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, da Srbija više nije demokratska država, već "korumpirana autokratija" prokomentarisao je da bi to, da nije tužno, bilo smešno, ali je pre za plakanje.

- Čovek koji je primio sedam miliona evra, na različite načine ih strpao u svoj džep i nikada nikome nije rekao zašto, kako, od koga, za čije potrebe, za čiji račun i gde su ti novci nestali, ali uskoro donosimo Zakon o poreklu imovine, to će biti prilika da se za svakog od nas vidi šta imamo kako su naši roditelji, naši bliži sticali imovinu - rekao je Vučić.

Kaže da će taj zakon mnogo doprineti za "delimično izlečenje političke scene".

Vučić je rekao da Jeremić komentariše promenu granica, a one su menjanje za vreme Ðilasa, Jeremića, Stefanovića i Lutovca-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potom se osvrnuo na njegove komentare o promeni granica, uz spominjanje Miloševića i Tuđmana, i rekao da je to običan bezobrazluk i bezobzirnost prema svojoj zemlji, a da se i ne govori o tome da su granice menjane onda kada on nije bio na vlasti, odnosno za vreme Ðilasa, Jeremića, Stefanovića i Lutovca.

Oni koji su to radili, kaže Vučić, sada optužuju svoju zemlju u zapadnim medijima da je opet nešto kriva.

- Idete u zapadne medije i kažete ''oni hoće da menjaju granice, kako su se igrali Milošević i Tuđman''...prvo, vi optužjete svoju zemlju, jer za njih na zapadu loš čovek nije Tuđman, već Milošević. Vi govorite da je Srbija opet za nešto kriva, crtate im da je Srbija za nešto kriva, a pri svemu tome ne kažete i niste hrabri da kažete ''Kosovo je Srbija'' i niste hrabri da kažete: ''da, vi Austrijanci ste promenili granice'' i niste hrabri da kažete kad su te granice promenjene - rekao je Vučić komentarišući izjavu Vuka Jeremića u bečkom Standardu.

- Kada je Crna Gora otišla iz SR Jugoslavije? 2006. godine. Ko je tad bio na vlasti, Ðilas i Jeremić ili ja? Biće da su oni bili. Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost? Kad su te granice promenjene? 2008. godine. Ko je bio na vlasti? Ðilas i Jeremć, ne mi. Ne zaboravite da su i 2009. godine promenili i mesto gde se razgovara o Kosovu, više to nisu UN nego EU - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle svega toga, neko, kaže Vučić, ima dovoljno drskosti i bezobrazluka da nekog drugog optužuje i to zato što pokušava da ispravi sva zlodela koja su napravili protiv svog naroda.

Teško je, kaže, nekom da prihvati da je Srbija imala rast od 4,5 odsto u 2018. godini, da smo dramatično smanjili trajektoriju javnog duga, da smo dramatično smajili nezaposlenost, jer danas u vreme društevnih mreža su emocije, posebno negativne, te koje dolaze najviše do izražaja.

- Ja ne mogu, koliko god se trudio, da pobedim one koji će da opsuju, da kažu nešto loše, jer to što ćete da kažete nešto loše i da opsujete je uvek lakše i prijemčivije za ljude nego bilo kakva dobra vest - kaže Vučić.

Kako kaže, tu postoji još jedna posledica.

Kažite mi koji je drugi plan za Kosovo, pitao je predsednik Vučić predstavnike opozicije koji su "najglasniji" u kritikovanju njegove politike-Foto: Tanjug/AP

- Vi time kažete: ''Mi nećemo da radimo ništa po pitanju Kosova u budućnosti. Kažite narodu, nema članstva u EU, kažite narodu da neće biti ni investitora, jer neće biti zamrznutog konflikta. On ne može da traje doveka. Kažite to ljudima pošteno i u lice. Ja borim da čuvam Srbiju, borim se da čuvam naš evropski put da bismo imali i investicije i da bismo imali i tu vrstu budućnsoti. Kažite mi šta je drugi model. Naravno, znači da ga nema - primetio je.

INICIJATIVA SDA DA SE UKINE IME RS NEODGOVORAN POTEZ

Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom.

- Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari BiH, ali Republika Srpska je ustavna kategorija, te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori - rekao je Vučić.

Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Printskrin: RTRS

- Nadam se i verujem da će svi u BiH razumeti da je za sve nas od izuzetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti - istakao je srpski predsednik.

On je novinarima preneo da je sinoć dva puta razgovarao sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i da će se videti sa njim vrlo brzo po povratku u Beograd.

- Vidim da je i visoki predstavnik za BiH Valentin Incko govorio o tome na takav način i ja se nadam da neće postojati potreba za bilo kakvom destabilizacijom prilikom na području BiH - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    24. januar 2019 | 19:23

    Нису промењене све док их МИ не променимо,дотле је Косово окупирана територија Србије.

  • Ja

    24. januar 2019 | 19:32

    Čim vam neko kaže da ne postoji drugi put on laže. Taj drugi put ili on nezna ili mu ne odgovara. Uvek postoji izbor.

  • Aca

    24. januar 2019 | 19:30

    Tako je to narod ne zaboravlja zato i ne podrzavaju te takve izdajnike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA