Sutra počinje potpuna evakuacija sela kod Niša zbog amonijaka

Uklanjanje vagona će se sprovesti u petak i subotu od 7 do 17 časova

  • 1

Gradski štab za vanredne situacije naložio je večeras potpunu evakuaciju sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja cisterni sa amonijakom koje su u subotu iskliznule sa pruge Niš - Zaječar na kilometar od naseljenog područja.

Uklanjanje vagona će se sprovesti u petak i subotu od 7 do 17 časova, a stanovništvo će biti prevezeno kombijima i automobilima do glavnog puta za Jasenovik odakle će autobusima "Nišekspresa" biti odvezeno na dalje zbrinjavanje u Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološki centar.

Životinje će do depoa na bezbednoj lokaciji biti prebačene kamionima "stočarima" - navodi se u naredbi za evakuaciju koju je potpisao gradonačelnik Niša i komandant štaba Darko Bulatović.

Gradski štab je preporučio komandantu da izda naredbu za evakuaciju nakon što je dobilo obaveštenje od "Infrastruktura Železnica Srbije" da su izvršili sve tehničko tehnološke aktivnosti iz delokruga svog rada sa ciljem bezbednog saniranja posledica vanrednog događaja.

Gradski štab za vanredne situacije naložio je večeras potpunu evakuaciju sela Jasenovik Printskrin: Telegraf TV

- Infrastruktura Železnice Srbije obaveštava Gradski štab za vanredne situacije da će podizanje na kolosek isklizlih cisterni obaviti uz maksimalne mere bezbednosti i opreza - navodi se u dopisu ovog akcionarskog društva koji je danas stigao u Niš.

Takođe, Uprava za vanredne situacije obavestila je Gradski štab da je obezbedila zaštitnu opremu za radnike železnice koji će neposredno izvoditi radove na podizanju cisterni koji bi u slučaju isticanja amonijaka mogli biti životno ugroženi.

Uprava je obezbedila i stručno osoblje sa punom zaštitnom opremom i potrebna tehnička sredstva, kako bi reagovali po unapred pripremljenom planu u slučaju nepovoljnog razvoja događaja.

VIDEO: Hitna evakuacija celog sela kod Niša: Prevrnule se cisterne sa amonijakom

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    24. januar 2019 | 21:10

    Sta se ceka sedam dana sram vas bilo na zapadu bi to resili za 24 sata a vi cekate da drugi uradi umesto vas mozda je direktor zeleznice na sankanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA