≫ 

Podrška nadležnih institucija ključna za očuvanje nasleđa i verskih zajednica: Brnabić i Hočevar o vraćanju imovine Katoličkoj crkvi (FOTO)

Premijerka Srbije je rekla da lično podržava rešavanje ovog problema, istakavši da je vraćanje imovine verskim zajednicama ne samo zakonska i moralna obaveza države već i važan proces za društvo u celini

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s beogradskim nadbiskupom i mitropolitom Stanislavom Hočevarom o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Ana Brnabić rekla je da lično podržava rešavanje ovog problema, istakavši da je vraćanje imovine verskim zajednicama ne samo zakonska i moralna obaveza države već i važan proces za društvo u celini.

Foto: Slobodan Miljevic

U razgovoru je bilo reči i o mogućoj pomoći države u obnovi i saniranju verskih objekata Katoličke crkve u Srbiji, kao i o podršci države projektima nadbiskupije koji su značajni za očuvanje kulturnog i verskog nasleđa u Srbiji.

Nadbiskup Hočevar istakao je da je podrška nadležnih institucija ključna za očuvanje nasleđa i verskih zajednica, kaže se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.

VIDEO: Hočevar uneo figuru mladenca Isusa u oltar crkve Svetog Ante

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    24. januar 2019 | 19:34

    Ko ce kome nego svoj svome!Hrvati udruzeni u cerupanju Srbije!Sta je vraceno Srbima ili srpskoj crkvi u Hrvatskoj?!Isto toliko i mi njima da vratimo ili ako treba da oduzmemo!Samo reciprocitet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA