Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
POLITIČARI KAKVE RETKO VIĐAMO Nemaju ništa protiv da uzmu MIKROFON U RUKE, neki mogu da pariraju PEVAČKIM ZVEZDAMA (VIDEO)

POLITIČARI KAKVE RETKO VIĐAMO Nemaju ništa protiv da uzmu MIKROFON U RUKE, neki mogu da pariraju PEVAČKIM ZVEZDAMA (VIDEO)

Politika je, posebno na Balkanu, odavno postala zabavni program u kom političari na mnoge način zabavljaju narod, a ponekad i zapevaju i zaplešu.

Dodik peva na Manjači Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Dodik peva na Manjači

Mikrofona od balkanskih političara do sada su se hvatali Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, Tomislav Nikolić, Filip Vujanović, Milorad Dodik, Vukota Govedarica, Boris Tadić, Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar-Kitarović, Željko Kerum i mnogi drugi, piše Srpskainfo.

I ne samo oni. Pevaju i plešu svetski lideri poput Vladimira Putina, Tereze Mej i mnogih drugih…

Političar koji često i rado zapeva je svakako ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić. Poznat je po pesmi „Miljacka“, koju je često pevao, a nedavno je otišao korak dalje, pa zapevao čak i na ruskom.

„Ne može nam niko ništa“ nekoliko puta pevao je predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik. Na internetu postoji nekoliko snimaka za proslava ili mitinga na kojima Dodik rado zapeva.

Pevao je i lider SDS, Vukota Govedarica. On je na jednoj svadbi zapevao „Lipe cvatu“ i postao atrakcija na društvenim mrežama.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je kako igra šumadijsko kolo, a tokom boravka u Abu Dabiju zaigrao je i u tradicionalnom arapskom plesu.

Plesao je u nekoliko emisija i sadašnji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a na jedno svadbi mikrofon je uzeo i Boris Tadić.

Predsednik Skupštine opštine Gradiška, Milenko Pavlović zvani Miler, nedavno je nastupao u emisiji “Nikad nije kasno”, gde je pokazao svoj pjvački talenat i oduševio mnoge.

Od domaćih političara ističe se muzičkim umećem i Jasminko Komić, bivši ministar nauke i tehnologije RS.

Britanska premerka Tereza Mej zaplesala je nekoliko puta, a poslednji kada je bila na afričkoj turneji. Novim plesom u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, ponovo je postala zvezda interneta.

Kada su u pitanju svetski lideri, nekoliko puta u nekoliko emisija zapevao je i predsednik Rusije, Vladimir Putin. Uz pratnju džez benda pevao je klasik Luja Armstronga “Blueberry Hill”.

– Ja, kao i većina ljudi, ne znam ni pevati ni svirati, ali volim to raditi – rekao je Vladimir Putin jednom prilikom.