≫ 

Superiorni Đoković pregazio Nadala i osvojio 7. titulu na Australijan openu (FOTO) (VIDEO)

Prvi reket sveta za dva sata i pet minuta završio posao protiv svog prvog pratioca i najvećeg rivala

Novak Đoković je šampion Melburna!!! Još jednom - po sedmi put, čime je postao prvi teniser koji je sedam puta osvajao Australijan open! Podsetimo, po šest imaju Rodžer Federer i Roj Emerson!

I to na kakav način je stigao do novog pehara, dominacijom potiv najvećeg rivala Rafaela Nadala u tri seta - 6:3, 6:2, 6:3!

Bio je to 28. Đokovićev trijumf protiv Španca u međusobnim duelima (Rafa ima 25), ali i trijumf kojim se Novak izjednačio sa pomenutim protivnikom po broju pobeda u finalima koje su igrali jedan protiv drugog (4:4).

- Pre 12 meseci sam imao tih problema sa povredom, morao sam i na operaciju, a sada stojim ovde sa tri uzastopna osvojena gren slema zaredom. ne mogu to da opišem rečima. Želim da zahvalim svom timu na podršci. Ovo jeste individualni sport, ali vi ste uvek bili tu za mene i bodrili me. Vajda, hvala ti što si se vratio. Ovo sjajno funkcioniše. Želeo bih da pozdravim svoju porodicu, posebno suprugu Jelenu i decu. Nadam se da su gledali ovaj meč - rekao je Đoković.

Đoković sa peharom u ruci Foto: Tanjug/AP

Ovo finale 2019. godine nije bilo ni nalik onom koje su Đoković i Nadal igrali 2012. i koje je proglašeno najdužim gren slem finalom u istoriji.

Podsetimo, njih dvojica su tada na terenu proveli pet sati i 53 minuta, dok su sada, na veliki pravoslavni praznik Svetog Savu, ispred publike bili samo dva sata i pet minuta!

- Moram da čestitam Novaku na neverovatnom nivou tenisa koji je pokazao ovde. Možda i ovo nije bio moj dan - rekao je Nadal posle meča.

Novak proslavlja vođstvo od 2:0 u setovima Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo, Nadal nije dobio set protiv Đokovića na AO upravo od tog finala od pre sedam godina.

Još na startu meča bilo je jasno da će ovo finale najviše zavisiti od toga kako Đoković bude igrao. A otvorio ga je fenomenalno. Uzeo je brejk na samom startu, poveo sa 3:0 i održao prednost do samog kraja. Neverovatno, ali Nole je imao četiri asa u prvih pet gemova.

Činilo se da će i Nadal upisati svoj prvi as na meču, pri rezultatu 30:15 za njega, ali je Đoković tražio čelendž. i Bio je u pravu, jer je loptica izašla u aut. Umesto gem lopte za Rafu, videli smo sjajnog Novaka za 30:30. Ipak, taj gem je na kraju pripao Nadalu - 4:2.

Nadal nije imao rešenje na Novakov servis Foto> Tanjug/AP

Novakov boks je bio oduševljen kada je Đoković poveo sa 5:2, jer je osvojio još jedan gem bez izgubljenog poena. Nema šta, servis ga služi na početku. Ali je služio i Nadala u 8. gemu, pa je sa nulom stigao do 5:3. Zatim je Novak izgubio prvi poen na svoj servis, ali nije podlegao eventualnom pritisku i vezao je četiri poena za 1:0 u setovima - 6:3. Za svega 35 minuta.

Đoković je u drugom setu bio još dominantniji! Uzeo je dva brejka Nadalu i nastavio je sa sjajnim servisima. Imao je ukupno osam asova posle prva dva seta nasuprot onim jednim Nadalovim. Istovremeno je imao i visok procenat osvojenih poena na prvi servis (100 odsto, 75 odsto), ali i na drugi (83 odsto, 86 odsto).

Brejk u 5. i 7. gemu drugog seta bili su potvrda Novakove superiornosti na terenu, a ona se personifikovala i na početku trećeg seta kada je Đoković novim u 3. gemu ponovo oduzeo Rafin servis.

Novakov pogled ka loži Foto: Tanjug/AP

Servis koji je Španac promenio neposredno pred početak AO, a o čemu smo pisali. Servis koji mu je do finalnog meča doneo to da nijedan set nije izgubio. Ali, sada je ispred sebe imao velikog Đokovića koji je pobedom uvećao saldo na rang listi na 10.955 bodova, dok je Nadal iza sa 8.320.

S druge strane, podatak da je Španac samo jednom bio u prilici za brejk dovoljan je pokazatelj kako se igra na terenu odvijala. Desilo se to u 5. gemu trećeg seta koji je Đoković potom rešio u svoju korist.

Kao i onaj poslednji gem na meču za 6:3. Imao je Đoković dve set lopte posle dva sata i pet minuta igre. Prvu nije iskoristio, drugu jeste za tri gren slem turnira u nizu - Vimbldon, Ju Es Open i sada Australijan open.

Za kraj, dodaćemo i to da je Đoković u svojoj loži imao podršku legendarnog fudbalera Srbije Dejana Stankovića i voditelja Ivana Ivanovića, dok su supruga Jelena i deca Stefan i Tara putem TV-a gledali finalni meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    27. januar 2019 | 12:08

    Hvala ti Novače hvala , hvala i izvini što je našim tv stanicama preči rijaliti blud i razvrat nego sportski duh koji nam ti namećeš... Hvala Novače što unosiš radost u sva srca svakaog Srbina!!

  • LA

    27. januar 2019 | 09:31

    Nadam se da ce Novak razalostiti mack wilandera. Idemo Nole, srecno do pobede!

  • skiVi

    27. januar 2019 | 11:27

    Nole danas uči Nadala ćirilicu😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA