KURIR NA LICU MESTA, PRVOG ČOVEKA GROCKE POLICIJA SPROVELA U KATANIĆEVU: Dragoljub Simonović saslušavan 3 sata, određen pritvor do 30 dana! (FOTO)
Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić

drugo osnovno tužilaštvo

KURIR NA LICU MESTA, PRVOG ČOVEKA GROCKE POLICIJA SPROVELA U KATANIĆEVU: Dragoljub Simonović saslušavan 3 sata, određen pritvor do 30 dana! (FOTO)

Crna Hronika -

O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu

BEOGRAD - Predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner SNS Dragoljub Simonović jutros je u pratnji policije sproveden u Drugo osnovno tužilaštvo u Katanićevoj gde je oko 11 časova počelo njegovo saslušanje.

Njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana, kako ne bi utiacao na svedoke i ne bi ponovio krivično delo.

On je tri sata saslušavan u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala Žig Info.

Kako Kurir saznaje, Simonović je tokom saslušanja negirao sve što mu se stavlja na teret.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo. O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Simonović je uhapšen u petak po podne i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Prethodno su u decembru uhapšeni izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Sve troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

foto: Ana Paunković

Cvetković Šijačkijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Simonovićev advokat Ivica Vuković
Simonovićev advokat Ivica Vukovićfoto: Ana Paunković, Marina Lopičić

Jovanović je na početku tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

(Kurir.rs/J.S./Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja