≫ 

Najbolji povratak koji sam video u životu: Vilander ''za sve pare'' hvalio Novaka Đokovića!

Šveđanin veruje i da će Novak stići Federara po broju gren slem titula

  • 4

Za Matsa Vilandera pobeda Novaka Đokovića u finalu Australijan opena protiv Rafeal Nadala nije iznenađenje!

Nekadašnji teniser, a sada stručni komentator Eurosporta, poznat je po tome što je donedavno bio glavni Đokovićev klritičar, ali je u poslednje vreme ''promenio ploču'' i u superlativu priča o srpskom asu.

Takav je slučaj i posle 7. Novakove tutle u Melburnu.

- Nisam iznenađen igrom Novaka Đokovića, već i načinom na koji je prošao meč i kako je završen. Već kod drugog riterna smo videli kakva je situacija, a posle one loptice koju je promašio, pomislili smo šta se ovde događa. Mislim da je Rafa bio veoma nervozan na početku, mnogo je grešio i ti njegovi spinovi nisu bili dovoljno visoki. Mislim da je važan bio taj početak susreta, ali smo onda videli da je Đoković odigrao savršen duel do kraja. Možda je veliko iznenađenje što je prošlo u tri seta i što je bilo tako brzo, ali za nas tenisere i nije. Nadali smo se neizvesnom duelu, ali ga nažalost nismo dobili - rekao je Šveđanin.

Đoković sa peharom AO Foto: Tanjug/AP

Nastavio je Vilander u istom tonu.

- Rafa je znao kako da igra protiv Novaka, ali u poslednjih nekoliko godina na Grend slemovima to nije slučaj. Nadal igra mnogo agresivnije nego ranije, to mu se sada nije isplatilo. Đoković je znao kako da se nosi sa tim načinom i imao spremne odgovore. Voleo bih da vidim kako bi izgledao njihov susret u finalu Rolan Garosu.

- Sada igra mnogo čistije, forhendom je savršen, a bekhendom retko kada pravi greške. Pogađa neverovatne uglove, ima odličan spin, ali se i ne libi da forhend odigra ravno. Kretanje mu je na izuzetnom nivou i mislim da je to najbolji povratak koji sam video u životu - jasan je bio Vilander.

VIDEO: Ovako je Novak Đoković osvojio 15. Grend slem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    27. januar 2019 | 13:40

    Napokon da i Vilander pohvali Noletovu igru.Uostalom sta je drugo mogao i da kaze.Ovo je jedna od najefektnijih i najubedljivijih pobeda protiv Nadala.Ko je jos to uspeo u finalu da Rafu ostavi sa 8 osvojenih gemova.Niko i nikada.Svaka cast Nole..

  • DARKO 100%

    27. januar 2019 | 13:41

    Mats Vilander moze od Novaka samo da dobije prva cetri slova prezimena!!🎾🎾🎾🎾🎾🎾

  • Ćomi

    27. januar 2019 | 14:49

    Trebalo ti je pet godina da kažeš, samo forme radi, za javnost, ono u šta i danas ne veruješ, da je Novak najbolji teniser današnjice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA