PRVI ČOVEK GROCKE KUKAO NA SASLUŠANJU! Simonović: Milan me patološki mrzi, sve mi je namešteno!
Foto: Marina Lopičić/Printscreen

istraga

PRVI ČOVEK GROCKE KUKAO NA SASLUŠANJU! Simonović: Milan me patološki mrzi, sve mi je namešteno!

Crna Hronika -

Dragoljub Simonović, funkcioner SNS koji je uhapšen u petak, juče je tri sata govorio da je novinar Milan Jovanović o njemu objavljivao svakakve gadosti, ali da mu ne bi palo na pamet da naruči napad na njega

Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner SNS, juče je na saslušanju u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu izjavio da nema nikakve veze sa paljenjem kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića koje se dogodilo 12. decembra u Vrčinu.

U svoju odbranu, koju je iznosio tri sata, kako saznajemo, Simonović je ispričao da misli da Jovanović „gaji patološku, iracionalnu mržnju“ prema njemu i da ga iz tog razloga lažno optužuje! Posle saslušanja, na predlog tužilaštva, Simonoviću je određen pritvor i on je prebačen u Centralni zatvor.

Simonović: Ne stojim iza paljenja Jovanovićeve kuće
Simonović: Ne stojim iza paljenja Jovanovićeve kućefoto: Marina Lopičić

Igrali smo nekada šah

- Apsolutno nemam nikakve veze sa napadom na Jovanovića. Iako je poznato da su između nas godinama narušeni odnosi, nije mi ni palo na pamet da će da me optuži za paljenje kuće. Nekada smo bili u korektnim odnosima, igrali smo čak i šah zajedno, ali me je 2013. ili 2014. uzeo na zub - ispričao je na saslušanju Simonović.

On je, prema rečima našeg izvora, objasnio da su odnosi između njega i Jovanovića narušeni zbog kanalizacije i gasifikacije Vrčina. - Kada je uvođena kanalizacija, Jovanović je pokušao da spreči da ona prođe pored njegove kuće. Kada je ipak prošla, on se nelegalno priključio. Došla je inspekcija i isekla ga i tada je počeo da me napada da stojim iza toga i tada je o meni počeo da piše razne gadosti - navodno je ispričao Simonović, koji je u petak uhapšen kao nalogodavac napada.

Zapaljena mu kuća u decembru 2018...Milan Jovanović
Zapaljena mu kuća u decembru 2018...Milan Jovanovićfoto: Printscreen N1

Hapšenje Simonovića, podsetimo, usledilo je dan pošto je uhapšen policajac koji je na saslušanju ispričao da ga je angažovao predsednik opštine da pronađe ljude koji će da zapale kuću novinara za 1.500 evra. - Moja ćerka je u kumovskim odnosima sa suprugom tog policajca. Razgovarali smo nekoliko puta, poslednji put pitao je da li nekako njegova žena, koja radi kao sekretarica, može da napreduje u opštini. Ona nije imala uslove, ali sam mu ipak rekao da ćemo da vidimo. On je pomenuo da svašta pišu o meni i da bi mogao da razgovara s Jovanovićem i vlasnikom portala Željkom Matorčevićem da me ostave na miru. Ništa nisam tražio od njega, niti sam pominjao bilo kakav novac - ispričao je Simonović, čijem je saslušanju prisustvovao i advokat Ivica Vuković.

Mnogima se zamerio

- Jovanović i Matorčević su se mnogima zamerili. Matorčević je ucenjivao privrednike da budu sponzori sajta, a ko nije pristajao, pisao je loše o njemu - rekao je predsednik opštine i dodao da smatra da Jovanović nije psihički zdrava osoba, „ali da nije na njemu da sudi o tome“.

Rodbinske veze POLICAJAC GA OCINKARIO

foto: Ana Paunković

Na dan kada je uhapšen, prema rečima Dragoljuba Simonovića, u opštini je video suprugu uhapšenog policajca koji ga je okrivio za naručivanje napada. Simonoviću je ona tada rekla da joj je suprug uhapšen zbog paljenja kuće novinara i da nema nikakve veze s tim. - Tešio sam je da ne brine jer će, ako nema veze, sigurno biti pušten na slobodu. Nije mi palo na pamet da će da me umeša u ovo - ispričao je juče predsednik opštine.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJE JOŠ:

GROBLJANSKA MAFIJA OTELA STOTINE MILIONA: Direktor Baltovski od konduktera do milionera! Brutalno ojadili JKP "Pogrebne usluge"

PAO PO INTERPOLOVOJ POTERNICI: Uhapšen Đorđe Višekruna Pretio smrću državnom vrhu

POLICIJA U TUTINU UHAPSILA PROSVETNOG RADNIKA: Nastavnik fizičkog dve godine silovao učenicu?!

ZLOČIN U BEOGRADSKOM NASELJU ZVEZDAARA: Student ubijen nožem ispred ulaza u zgradu

EKSKLUZIVNO KURIR NA VELIKOJ SVEČANOSTI U SANKT PATERBURGU: Paradom slavili kraj opsade Lenjingrada

JUVENTUS ODMAH HOĆE SRBINA: Nastasić kod Ronalda za 50 miliona evra

STVARNO CAR! NOLE 007! Novim osvajanjem Melburna postao rekorder Australijan opena

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK KREMANSKO PROROČANSTVO: Prava istina o Tarabićima

Od danas svakoga dana u dnevnim novinama Kurir čeka vas poklon dodatak Kremansko proročanstvo. Saznajte sve o čuvenim prorocima Tarabićima.

Otkrivamo kako su čuveni proroci videli sudbine srpskih vladara, gde je nestao zapisnik sa saslušanja prvog Tarabića, kako je Draga Mašin saznala da će umreti, kako je sačuvano kremansko proročanstvo, šta je vladika Nikolaj rekao Tarabićima, kakva će biti sudbina Srbije i još mnogo toga.

Srbi nemaju drugu knjigu kao što je "Kremansko proročanstvo", niti ljude kao što su bili Miloš i Mitar Tarabić!

foto: Kurir

Živeli su na ovim prostorima vidovnjaci i pre i posle njih, neki su važili za proricatelje sudbine na glasu i ušli u istoriju, kao Cana Jovanović, ali jedino su ova dva seljaka iz Kremana ostavili za sobom celovito delo u kom je sadržana sudbina Srbije i njenog življa.

Ali ne samo da su zamršeni putevi Gospodnji i konci kojima upravlja ljudskim životima nego je maglom neizvesnosti i zabluda obavijena i sama priča o njihovim kazivanjima.

Jer nema originalnog spiska njihovih proročanstava! Tarabići su bili nepismeni i svoje vizije pričali su drugima, koji su ih širili u narod, nekad dodajući ili oduzimajući ono što je njima tada odgovaralo.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto:Marina Lopičić/Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track