Ekonomija

Siromašni otplaćuju dug za komunalije na 60 rata

Korisnici socijalne pomoći u Nišu moći će od 1. februara da sa „Objedinjenom naplatom“ zaključe ugovor otplati dugova za „komunalije“ na 60 mesečnih rata, uz otpis kamate od 50 odsto, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Sekretar Sekretarija za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović istakla je da će se korisnici socijalne pomoći potpisivanjem ugovora sa „Objedinjenom naplatom“ obavezati da pored rata za zaostali dug, plaćaju i redovna mesečna zaduženja.

„Visina rate je fiksna i ne može biti manja od 10 odsto ustanovljene socijalne pomoći koju prima korisnik“, izjavila je Popović.

Ona je kazala da će potpisnici ugovora, ukoliko sve svoje obaveze izmire na vreme dobiti popust od pet odsto na sve komunalne račune.

„O zaključenju ugovora o otplati duga na rate „Objedinjena naplata“ obavezna je da obavesti nadležni sud i javnog izvršitelja kako bi obustavili postupak izvršenja ukoliko je u toku, kao i da ne bi pokretali postupak izvršenja dok traje otplata duga. Ukoliko potpisnik ugovora ne izmiruje svoje obaveze duže od tri meseca, pokreće se postupak izvršenja“, istakla je Popović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com