≫ 

Kosovo je unutrašnje pitanje Srbije, pratimo stav Beograda: Dodik saopštio stav BiH u Briselu

Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku

  • 20

Predsedavajući Predsedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije.

- Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda - poručio je Dodik u Briselu.

Milorad Dodik je posle sastanka Predsedništva BiH sa komesarom Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom izjavio da se sa evropskim zvaničnicima pored evropskih integracija BiH reazgovaralo i o situaciji u regionu.

- Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda. Poštujemo teritorijalni integritet Srbije i smatram da je Kosovo unutrašnje pitanje Srbije koje ona u dijalogu sa Prištinom treba da reši - izjavio je Dodik.

Predsedavajući Predsedništvom naglasio je da je u pitanju njegov lični stav, a ne zajednički stav Predsedništva BiH. Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku.

- Predsedništvo BiH je pozvalo sve predsednike iz regiona, sem predstavnika Kosova, da dođu u poseru BiH i razgovaraju o svim otvorenim pitanjima - najavio je Milorad Dodik u Briselu.

Tročlano Predsedništvo BiH završilo je svoju prvu zvaniču posetu Briselu.

Tokom dva dana članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, komesarom za predgovore o Pristupanju Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    30. januar 2019 | 14:30

    Dodik sada prima platu kao Predsednik predsednistva BiH pa mi nije jasno zasto na sluzbenom putu izrazava licni stav ili stav RS. Sam je konkurisao za to mesto, dobio ga I zna sta su mu nadleznosti. To je kao kada bi sluzbenom putu predsednik Crvene Zvezde zastupao interese Partizana. Totalno nelogicno.

  • Nema imena

    30. januar 2019 | 14:35

    Tako je Dodice srbendo!

  • Aca

    30. januar 2019 | 14:36

    Stub srbstva u RS i opstanka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA