Emilijano Sala
Emilijano Sala

Fudbal u drugom planu i uplakani povratak na Božuar... bez Emilijana Sale

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 14:41

Nant protiv Sent Etjena prvi put igra pred domaćom publikom nakon tragedije nad Lamanš kanalom

Trebalo bi da je ceo grad naelektrisan, da svi jedva čekaju 21 čas i početak sudara sa Sent Etjenom. Ali u Nantu sasvim drugačija atmosfera uoči utakmice 22. kola Lige 1. Već sada je jasno – fudbal će biti u prvom planu. Duel sa Sent Etjenom biće svojevrsno odavanje počasti Emilijanu Sali, dojučerašnjem miljeniku navijača čiji se avion srušio nad Lamanš kanalom kada je poleteo da se pridruži novim saigračima u Kardifu.

U Velsu još nisu stigli da ga zavole, u Nantu su ga obožavali. I publika na stadionu Božuar. I svi u svlačionici. Već je spreman prateći program sa fotografijama iz Salinog četvorogodišnjeg mandata u Nantu, snimcima njegovih golova... More suza se očekuje. Daleko od idealnih uslova za pripremu utakmice. Šef struke Vahid Halilhodžić svestan je da je fudbal u drugom planu.
Trudim se da budem pomalo otac, pomalo brat, malo kolega, malo trener... Drugačije to izgleda spolja, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš situaciju, odmah odrediš dijagnozu i sve je završeno. Svakome je potrebno vreme da ovo preboli na svoj način“, nemoćno sleže račenima iskusni trener.

Izabrane vesti

Klub je već naložio psihoterapeutima da obrate pažnju na igrače koji su sada redovni na njihovim kaučevima.
Neki su momci zaista uznemireni, neki su čak i plakali“, pojašnjava Halilhodžić. “Treninge pripremam pokušavajući da ih nateram da zaborave, sa nekim živahnim igrama. Plašim se malo povreda, svi su već umorni, ne govore mnogo... Doći će i reči, nekad je dovoljno da budete zajedno i u tišini“.

Na hiljade sveća biće upaljeno ispred Božuara. Uspomena na Emilijana Salu lebdeće nad Nantom.

Foto: Reuters


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara