Redovno igraju, ali ne mogu da pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 14:09

Atalanta slavila protiv Juventusa još pre 15 godina, takođe u kupu, u sklopu kojeg večeras dočekuje Staru Damu

Redovno igraju sa njim, ali nemaju šansu da ga pobede. Tako bi u najkraćem mogao da se najavi sudar Atalante i Juventusa, koji je na programu večeras u okviru četvrtfinala kupa Italije (20.45).

Boginja provincije u prethodna dva izdanja najmasovnijeg takmičenja na Čizmi takođe je izlazila na crtu Staroj Dami, i ispadala u obe situacije. Atalanta je, zanimljivo, samo jednom uspela da pobedi Juve u poslednja 33 obračuna, i to pre 15 godina u okviru kupa. Malo je falilo da se niz torinskog tima u međusobnim susretima prekine krajem decembra minule godine, kada je Atalanta u finiš ušla sa prednosti 2:1 golovima Duvana Zapate, ali je Kristijano Ronaldo spasao Juventus pogotkom za remi.

Izabrane vesti

Biće to, dakle, i okršaj pomenutih napadača, koji su u tekuoj sezoni više nego efikasni. Kolumbijski napadač blista pod palicom Đan Pjera Gasperinija, dok je jedan od najboljih fudbalera svih vremena očekivano u vrhu liste strelaca Serije A i važna karika Juvea. Interesantno, Atalanta je najefikasniji tim u Italiji sa 47 pogodaka u prvenstvu, a vodeći crno-beli mrežu su tresli četiri puta manje. Ekipa iz Bergama igra sjajno ove sezone i tzasluženo se nalazi u borbi za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona, a da bi do tog podviga došla, morala bi da zategne odbranu.

Italijanski mediji ne najavljuju veće promene u sastavu Atalante, dok je Masimilijano Alegri u problemu pošto se povredio Leonardo Bonući, a ekipu je nedavno napustio štoper Medi Benatija.

Četvrtfinale nacionalnog kupa donosi, takođe, vrlo neizvestan dvoboj na Artemio Frankiju. Domaća Fjorentina igra toplo-hladno cele sezone, a u poslednjih pet utakmica upisala je po dve pobede, dva remija i poraz na domaćem terenu od Parme. Dobar niz Vučice od četiri uzastopna trijumfa pokvario je remi u Bergamu sa Atalantom kada je prokockala prednost od tri pogotka razlike. Za ovaj dvoboj, obe ekipe će biti kompletne, a jedini međusobni susret ove sezone, početkom novembra prošle godine završen je remijer (1:1).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 1003 ITA K Atalanta - Juventus ki 2 2,05
Ukupna kvota2,05

ITALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

Sreda
18.15:  (2,70) Fjorentina  (3,30)  Roma (2,60) 
20.45:  (3,60) Atalanta  (3,45)  Juventus (2,05) 

Četvrtak
21.00:  (2,10) Inter  (3,45)  Lacio (3,50) 

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara