Prekid je novo Milojevićevo oružje! Austrija isprovocirala Zvezdino odlično izdanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.01.19. | 16:47

Crveno-beli ubedljivi protiv ekipe iz Beča -3:0

(od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Utakmica sa Nordhauzenom definitivno je predstavljala samo probijanje leda za igrače Crvene zveze, jasnija slika trenutnog stanja ekipe Vladana Milojevića dobijena je u okršaju sa vrlo kvalitetnom ekipom Austrije iz Beča. Crveno-beli u žestokom nadmetanju sa trofejnim austrijskim timom, koji je pre samo dva dana savladao Dinamo iz Zagreba, dobili ono što su planirali u ovom trenutku i pokazali da će na proleće u svom arsenalu imati još jedno snažno oružje - prekid. Na kraju apsolutno zasluženih i ubedljivih 3:0 (1:0)

Izabrane vesti

Dve ekipe su sa ogromnom željom za pobedom i nadigravanjem odigrale ovaj meč. Okršaj je više ličio na takmičarski, što je uostalom i ono što treneri Milojević i Luč žele da vide od svojih ekipa u završnom delu priprema. Srpski šampion je na kraju pokazao da je u ovom trenutku kvalitetniji, da poseduje daleko više opcija i adekvatnih rešenja, a pobeda je stigla upravo nakon pomenute igre glavom. Vukanović je iznudio jedanaesterac koji je u 24. minutu u pogodak pretvorio Ben, dok je napadač sa Komorskih Ostrva u na samom startu drugog poluvremena na pravom mestu pronašao u skoku izuzetno dominantnog Nemanju Milunovića. Na kraju, u finišu meča, kapiten Milijaš je perfektnim centaršutom u trepavicu pogodio dobro postavljenog Babića.

Rad tokom priprema je počeo da dobija rezultate. Lopta je kroz vezni red, ako se izuzme nekoliko tehničkih grešaka, išla dosta tečno i vrlo brzo. Jovičić je bio u službi odbrane, a Marin u službi napada, dok je linije povezivao Čaušić. Izdanak Zvezdine škole još uvek traži sebe u ovom timu, tokom prvog poluvremena je imao nekoliko oscilacija u igri i jednom prilikom umalo kardinalnom greškom umalo častio protivnika. Ipak, Vladan Milojević još uvek veruje da od svog miljenika iz omladinskog pogona još uvek može da dobije ono što želi, a to je da postane lider ovog tima.

Napad je pokazao raznovrsnost, trojka Vukanović, Boaći, Ben, delovala je kompaktno i opasno po protivnika. Najbolji strelac Superlige je kod iznuđenog jedanaesterca pokazao svoj dodatni ofanzivni kvalitet, a to je upravo ubacivanje iz drugog plana kod tih visokih lopti, ali i prekida. Iznudio je jedanaesterac nakon centaršuta Bena, pa na lideru ovog tima nije bilo teško da iz najstrože kazne matira protivničkog golmana.

Ričmond Boaći je imao je jednu kolosalnu priliku pre prvog gola Crvene zvezde. Napadač iz Gane je pokazao želju i motiv da se na proleće domogne značajnije minutaže na terenu, ali je jasno da je u ovom trenutku još uvek daleko od prave forme. Jednostavno, neophodni su mu golovi.

Odbrana je delovala odsta dobro, jasno je da kombinacija sa Savićem i Milunovićem, pa kasnije i Babićem, deluje pomalo sporo, ali sa druge strane je jasno šta ta visina i skok igra sa druge strane mogu i da donesu srpskom šampionu u predstojećem periodu.

Paklena konkurencija vlada i među golmanima. Neprikosnoveni Milan Borjan je bio miran u prvom poluvremenu, u svom stilu je obavljao zadatke, ali Zoran Popović je i večeras jednom nestvarnom intervencijom pokazao da je u fenomenalnoj formi i da reprezentativac Kanade u svakom trenutku ima dostojnu zamenu.

CRVENA ZVEZDA – AUSTRIJA 3:0 (1:0)
/Ben 24pen, Milunović 47, Babić 83/

Stadion: Regnum
Gledalaca: 200

CRVENA ZVEZDA: Borjan (od 60. Popović) – Stojković (od 84. Nikolić), Savić, Milunović (od 60. Babić), Rodić (od 46. Gobeljić) - Jovičić, Čaušić (od 76. Milijaš) –  Ben (od 76. Hajdin), Marin (od 46. Jirka), Vukanović (od 46. Simić) – Boaći (od 60. Pavkov).

AUSTRIJA: Lučić, Klajn, Madl, Igor, Kuevas, Dzego, Matić, Saks, Prokop, Evandro, Edomvonji. Igrali su još Demaku, Hart, Vinvald, Šojsegeje, Borković, Mačinka, Jateke, Sarkarija.

(Foto crvenazvezdafk.com)

 


tagovi

Vladan MilojevićNemanja MilunovićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara