Provera koja je promenila Zvezdinu narav

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.01.19. | 19:00

Bio je to meč po idealnim merama Vladana Milojevića, možda i prelomni kada je u pitanju priprema ekipe i uigravanje za početak prolećnog dela sezone

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Protiv Nordhauzena na momente nepovezano, često i bez one tečne igre koja se očekivala protiv jednog niželigaša, ali je u okršaju s Austrijom sve bilo u potpunosti drugačije. Bečlije, ozbiljno osokoljene pobedom nad Dinamom iz Zagreba od pre neki dan, žestoko su ušle u okršaj s Crvenom zvezdom, očigledno i sa namerom da na isti način obave posao i protiv srpskog šampiona. Ali, naleteli su na pravi kontraudar.

Izabrane vesti

Okršaj, koji je više ličio na takmičarski meč, idealno je poslužio Crvenoj zvezdi. Beograđani su na motivaciju protivnika uzvratili još većim motivom, dok su na žustrinu odgovorili još žustrije. Bio je to meč po idealnim merama Vladana Milojevića, možda i prelomni kada je u pitanju priprema ekipe i uigravanje za početak prolećnog dela sezone.

Crveno-beli su danas u Beleku ličili na ozbiljnu evropsku ekipu, koja je bila rešena da u svim segmentima igre nadmudri kvalitetnog protivnika i dođe do rezultata, iako on nije bio primaran.
Dobra provera, apsolutno takmičarska utakmica. Ja volim da igram protiv jakih protivnika, u takvoj utakmici možete da vidite nedostatke. Mnogo sam zadovoljan odnosom, rezultat je bitan, ali ne primaran u ovom delu priprema. Dobro smo trčali, alternativno isprobavamo neke igrače, apsolutno smo zadovoljni“, jasan je bio Vladan Milojević u kratkoj analizi utakmice.

Crvena zvezda je očigledno kroz velike izazove u Ligi šampiona naučila kako se igra pravi, muški fudbal. Nije dozvolila protivniku da energijom i žestinom obezbedi kontrolu igre i rezultata. Crveno-beli su do poseda došli odgovornim pristupom, ali pre svega kroz pas igru, apsolutno su dobili bitku na sredini terena i pokazali da su u ovom trenutku za klasu ispred Austrije.

Beograđani su na dobrom putu i da svojoj igri dodaju još jedan kvalitativni segment, koji joj je ozbiljno neodstajao u proteklih godinu i po dana, a to je skok igra. Golovi glavom bili su nešto što je krasilo klub iz Ljutice Bogdana decenijama unazad, zatim se lutalo sa pronalaženjem pravih rešenja, ali je sada jasno da bi to mogao da postane novi „kec iz rukava“ ovog tima na proleće. Večeras je takav način igre direktno doneo pobedu, a mogao bi da predstavlja ključni faktor i na proleće, ali i kada se bude odlučivala sudbina u evropskim kvalifikacijama.

Glavni čovek za to mogao bi da bude Nemanja Milunović, koji je i večeras pokazao da se fenomenalno snalazi u protivničkom šesnaestercu.
„Prekidi su jako bitan segment u savremenom fudbalu. U svakom slučaju, dobili smo kvalitet više sa Milunovićem, kojeg krasi statistika jako dobrog duela. I u polju je jako dobar, a što se tiče prekida i ofanzivno i defanzivno jako opasan. Kao što sam rekao, u savremenom fudbalu je to vrlo važan detalj i kada je reč o ofanzivi, ali defaznivi“, dodao je Milojević.

Sličnu utakmicu, možda i još žustriju treba očekivati sa tri dana. Kada će u isto vreme (15 časova) protivnik Crvenoj zvezdi biti stari dužnik Ludogorec.

Bugarski šampion u svojim redovima ima kvalitetne, ali prgave igrače, što bi moglo da donese novi pakleni, takmičarski okršaj, na terenu hotela Regnum. Ipak, to samo može da posluži crveno-belima kada je u pitanju dodatno jačanje samopouzdanja pred sam finiš sezone, kada se bude jurila dupla kruna.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Vladan MilojevićNemanja Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara