Kultura

Promocija knjige “Hrestomatija srpskog stradanja”

Promocija knjige Aleksandra Dikića “Hrestomatija srpskog stradanja” biće održana u ponedeljak, 4. februara 2019. godine, u Niškom kulturnom centru, sa početkom od 18 časova.

Druga knjiga Aleksandra Dikića, Hrestomatija srpskog stradanja, vodi nas kroz trovekovnu istoriju ratova kroz koju je srpski narod desetkovan. Od 18. do 20. veka kao po obrascu ponavljale su se greške srpske političke elite, koja nije umela da predvidi krupne promene na geopolitickom planu Evrope. Zato je srpski narod pretvoren u monetu za potkusurivanje velikih sila, u pijuna na šahovskoj tabli kojeg će žrtvovati i Austrijanci i Rusi i Britanci. Jedna želja vodila je srpski narod kroz nesreću- zelja za slobodnom i nezavisnom drzavom.

O autoru:

Mr Aleksandar Dikić rođen je 15.09.1978. godine u Nišu. Gimnaziju “Borislav Stanković” završio je 1997, a diplomirao 2004. godine, na Medicinskom fakultetu u Nišu. Magistrirao je 2008. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na odseku Interne medicine – Kardiologija. 2012. godine završio je specijalizaciju iz Urgentne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Od 2013. je doktorant medicinskih nauka na Univerzitetu u Beogradu.

Objavljivao je svoje tekstove na internet portalima, kao i u pisanim izdanjima Nove srpske političke misli, Srpskog kultunog kluba, Vidovdana…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com