Trinkijeri: Neću lagati, nismo zaslužili da prođemo u TOP 8! Navijači jesu...

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 22:22

„Ovo može da bude prelomna tačka za ovu sezonu“, kaže trener Partizana

Partizan nije uspeo da dobije Ritas. A bio je tako blizu. Samo jedan odbranjeni napad daleko. Ipak, Artsjom Parahovski je pogodio šut s poludistance u poslednjoj sekundi i tako je srušio sve nade Partizana da može da se plasira u TOP 8 fazu Evrokupa.

Imali su crno-beli šansu da preokrenu iako su gubili s dvocifrenom razlikom u poslednjoj deonici, ali nedostajalo je i malo sreće. Jedan šut je presudio.

Izabrane vesti

Na konferenciji posle utakmice trener Partizana Andrea Trinkijeri je istakao da su gosti bili bolji.
Čestitke Ritasu. Teška utakmica, očekivano. Bili su bolji, ali smo bili u stanju da preokrenemo u poslednjoj deonici. Vodili smo jedan razlike na posed do kraja. Nismo odbranili koš na 2.7 sekundi do kraja, nismo zaslužili da pobedimo“, rekao je Trinkijeri.

Koji je bio glavni uzrok poraza, slab šut, skok, nešto treće?
Ovo je zemlja košarke. Znam to jako dobro i to mi je jasno. Vi radite svoj posao, ja svoj. Neki put dobro, neki put tako-tako. Ne mogu lagati, nismo zaslužili da idemo u TOP 8. Nismo uspeli da odbranimo napad. Trudili smo se, dali sve od sebe. Ali, kada dve iste situacije nismo u stanju da uradimo prave stvari. Naši navijači su spremni za TOP 8, a mi nismo. Ne kažem to jer sam ljut i besan. To mi je izazov da budemo bolji. Košarka je igra - malo šah, malo telo. Neki put zajedno. U Monaku smo igrali sa srcem, sa m..ma, ali sada nismo zaslužili pobedu. Naši navijači su spremni za sve. Teško je sada. Lako je upirati prstom ko je kriv. Ova utakmica može da bude tačka preokreta. Svi zajdno dišemo isti vazduh“, rekao je Trinkijeri.

Da li je imperativ pobede uticao na psihologiju igrača?
U životu se mora samo umreti, ali što kasnije to bolje. Imperativ za ovu ekipu je da svaki dan nosi dres ponosom. Inače ćemo napraviti zlo. Ako je neo kriv, ja sam, nema problema. Ali, imperativ nije dobra reč. Imperativ je da nađem tri pametne rečenice igračima sutra na treningu“.

Suviše rano završavanje napada s šutem za tri poena?
Bilo je jako teško. Postoje sistemi kako mi gledamo utakmicu. Neki put se moraju prilagoditi. Nisu svirali slobodna bacanja pa samo morali nešto drugo da izmislimo“.

Rade Zagorac nije igrao kasnije?
Četvrta povreda“.

Trener Ritasa Dainijus Adomaitis bio je raspoložen pobedom svog tima.
Čestitam svojim igračima. Bilo je uživanje igrati u atmosferi koja je jedna od najboljih u Evropi. Bilo je grešaka, ali je najvažnije da smo kontrolisali ritam. Kontrolisali smo skok i to je najvažnije. Nismo ga kontrolisali u poslednjoj četvrtini i zato je Partizan došao u situaciju da preokrene“, rekao je Adomaitis.

Partizan u poslednjem kolu ide na noge Albi u Berlinu, ali ta utakmica neće imati rezultatski značaj za crno-bele.

Foto: MN press


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara