VLADA SLOVENIJE LAGALA JAVNOST! Tvrdili da ne prodaju zaraženo meso iz Poljske! Novinari otkrili istinu i sprečili masovno trovanje!
Foto: Profimedia

NOVINARI RASKRINKALI LAŽ

VLADA SLOVENIJE LAGALA JAVNOST! Tvrdili da ne prodaju zaraženo meso iz Poljske! Novinari otkrili istinu i sprečili masovno trovanje!

Region -

Posle izbijanja afere sa zaraženim goveđim mesom iz Poljske, uprava za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede objavila da Slovenija nije među 10 država EU u koje je završilo poljsko meso, a onda su ih novinari uhvatili da lažu!

POP-TV je prva izvestila da je sumnjivo meso iz Poljske stiglo u Sloveniju preko Nemačke kao mleveno meso za kebab.

Vlasti nisu imale kud nego da zvanično potvrde da je to istina! Direktorka inspekcije za bezbednost hrane i veterinarstvo Andreja Bizjak potvrdila je da su dobili proizvod koji sadrži sporno meso iz Poljske i dodala da je reč o "jednoj seriji kebaba" koji je u Sloveniju pristigao preko Nemačke.

O slučaju ih je, kako navodi Bizjak, obavestio slovenački distributer mesa koji je pošiljku dobio iz Nemačke, a čeka se i službena potvrda nemačkih veterinara da se zaista radi o mesu iz poljske klaonice, kako bi mogla da se zabrani njegova prodaja.

Udruženje domaćih proizvođača mesa objavilo je da je najveći deo domaće govedine uključen u sistem "Slovenački kvalitet", koji garantuje dodatan nadzor kvaliteta i prevoza životinja do klanice. Međutim, uvozno meso ne podleže tim propisima, a pošto je jeftinije, često završava u kuhinjama škola, obdaništa i domova za starije.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track