Narodna stranka: Milutin Jeličić da podnese ostavku, sud da sudi po zakonu i bez pritisaka

Beta 06.02.2019

Narodna stranka tražila je danas hitnu ostavku predsednika opštine Brus Milutina Jeličića, poznatijeg kao Jutka, navodeći da protiv njega postoje brojne indicije i dokazi diskriminatornog odnosa prema ženama, koje su prerasle u mobing i seksualno uznemiravanje na radnom mestu.

Poslanica Narodne stranke Dijana Vukomanović navela je u pisanoj izjavi da od suda očekuje da u slučaju Jeličića, koji je poverenika Srpske napredne stranke (SNS) za Brus, sudi po zakonu i bez pritisaka naprednjačkih moćnika i pozvala javnost, novinare i organizacije civilnog društva koje se bave ljudskim pravima žena da prate funkcionisanje institucija pravosudnog sistema u slučaju tužbe.

Ona je navela da je među ženama koje je Jeličić godinama seksualno uznemiravao i članica Narodne stranke Marija Lukić, majka dvoje dece koju nisu uplašili ni otkaz u opštini, niti uklanjanje poslovnog objekta njenog muža iz centra Brusa, a ni Jeličićeva upozorenja da "može da ga tuži za šta god hoće jer iza njega stoji Vučić".

"Sve žene koje rade u institucijama državne i lokalne samouprave zastrašene su primerom Jeličićevog bahatog ponašanja kojim pokazuje kako vladajuća partija - SNS i funkcioneri vlasti mogu nekažnjeno da ugrožavaju ljudska i radna prava žena", navela je Vukomanović, koja je i predsednica Foruma žena Narodne stranke.

Dodala je da "dok SNS organizuje brojne konferencije za novinare u kojima se deklarativno zalaže za ženska prava, prećutkivanje skandaloznog ponašanja lokalne 'naprednjačke perjanice' Jeličića, govori suprotno - da žene Srbije mogu da budu izložene na milost i nemilost funkcionera vlasti".

Ona je navela da će Narodna stranka na svaki način štititi i svoje članice i sve žene u Srbiji od nasilja, dodajući da je to pokazala i angažovanjem advokata Borivoja Borovića da zastupa Mariju Lukić u tom slučaju.

"Marija Lukić je pokazala hrabrost tako što je podnela tužbu protiv Jeličića, dok je tuženi u sud doveo radnike državnih preduzeća da navijaju za njega, i to u toku radnog vremena, u skladu sa manirom Vučićevog režima da mobiliše radnike i državne resurse u partijske svrhe", navela je Vukomanović.

(Beta, 02.06.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »