Radost u Fed kup timu, teniserke spremne za Hrvatsku

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.02.2019.
23:44
Izvor: Beta

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić zadovoljna je igrom njenog tima protiv Turske i izrazila nadu da će i u sutrašnjem okršaju protiv Hrvatske upisati pobedu.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Fed kup tim Srbije posle dva kola u Batu ima dva trijumfa, a danas je pobedjena Turska sa 3:0.

"Zadovoljna sam današnjim danom, zabeležili smo tri pobede. Ivana (Jorović) je odigrala odličan meč, Aleksandri (Krunić) je trebalo malo da uđe u neki svoj ritam, vratila se u drugom setu, pronašla svoju igru, stekla sigurnost i završila meč u našu i svoju korist, na kraju je bila na njenom nivou. Aleksandra i Olga (Danilović) su sjajan dubl, odigrale su odlično. Nadam se da ćemo sutra u meču sa Hrvatskom uz ovakvu dobru igru imati i malo sportske sreće i doći do pobede", rekla je Ječmenica-Jevtić.

Prvi poen Srbiji je donela Ivana Jorović koja je pobedila Kaju Bujukakčaj 6:2 i 6:3.

"Srećna sam što sam i danas zabeležila pobedu i donela poen Srbiji. Prikazala sam dobar tenis uz podršku našeg tima koji je svakog trenutka uz nas. Čestitam Aleksandri i Olgi na pobedama. Idemo dalje", rekla je Jorovićeva.

Aleksandra Krunić pobedila je Pemru Ozgen posle preokreta u tri seta, 3:6, 6:4 i 6:2.

"Drago mi je da sam uspela danas da izborim pobedu i drugi bod obzirom da sam bila dosta stegnuta, imala sam pauzu od dve godine igranja za reprezentaciju i naravno bilo mi je teško da se nosim sa svojim živcima, ali drago mi je da sam uspela u tome i naravno čestitam i Ivani na odličnoj igri u singlu, Olgi na odličnoj igri u dublu i što smo uspele da ostanemo profesionalne do kraja i dobijemo i taj treći bod za koji verujem da će nam biti bitan. Sada je vreme da se odmorimo što više možemo jer sutra imamo dosta teške protivnike", rekla je Krunićeva

Usledio je dubl meč u kome su Danilović i Krunić potopile turski par Čengiz/Sojlun 6:2, 6:3 za konačnih 3:0 za Srbiju u ovom susretu.

"Prvo da čestitam Ivani i Aleksandri na pobedama u singlu. Iako je bilo 2:0 za nas mislim da smo Aleksandra i ja bile jako motivisane da pobediomo i dubl jer nikad ne znas da li će značiti ta pobeda za kranji plasman. Odlično smo odigrale danas, a igrale smo zajedno dubl i u Sankt Petersburgu, tako da mogu da kažem i da smo uigrane. Srećna sam svojom igrom danas, verujem da je i Aleksandra i sada gledamo na naredni meč", istakla je Danilovićeva.

Srbija će sutra igrati protiv Hrvatske od 11.00, a pobednik tog duela igraće u mini plej-ofu za plasman u plej-of Svetsku B grupu Fed Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke